Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul României în Regatul Unit spune că nu vor fi probleme după Brexit pentru românii care vor să locuiască în Marea Britanie

CCIR
Brexit

”Condițiile de ședere pentru cetățenii români rămân neschimbate pentru toți cei care vor să trăiască, să muncească în Marea Britanie”, a declarat ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, într-un mesaj transmis vineri.

"Nu există motive de îngrijorare în ceea ce privește dreptul la liberă circulație a cetățenilor români în Marea Britanie și după 31 ianuarie se va putea intra în Marea Britanie pe baza cărții de indentitate sau a pașaportului fără niciun fel de de condiționalitați legate de viză,. Veți putea călători în această țară în continuare.", a declarat Dan Mihalache, potrivit Mediafax.ro.

Vezi si: Ministrul Ion Ștefan: M-am pus la dispoziția DNA. Renunț la imunitate .

El a mai precizat ca toti cetatentii romani care vor sa munceasca sau sa traiasca in Regatul Unit vor putea venii pana la data de 31 decembrie 2020 "sub condiția de a se înregistra pentru statutul de pre-rezident sau rezident până la data de 30 iunie 2021.

"Subliniez faptul că este important ca în această perioadă de tranziție cei care vor să se stabilească aici, să-și dobândească acest statut de pre-rezident și au o vechime mai mică de 5 ani, sau pentru cei care doresc să vină în continuare, și statutul de rezident pentru cei care au o vechime mai mare de 5 ani. După această perioadă de tranziție, modul de stabilire în Regatul Unit urmează să fie reglementat printr-o legislație specială.", a declarat Dan Mihalache.

Vineri este ultima zi în care Marea Britanie are calitatea de membru al Uniunii Europene, la trei ani și jumătate de când cetățenii britanici au decis, prin intermediul unui referendum, ca țara lor să iasă din Blocul comunitar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.