Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul României la Roma: Procedura de identificare a celor pe care-i avem pe listă este greoaie

cutremur Italia 2

Procedura de identificare a românilor dispăruți în localitatea italiană Amatrice, lovită de un cutremur devastator miercuri, este ”greoaie” și de lungă durată, a declarat ambasadorul României în Italia, George Bologan, la emisiunea ”Jocuri de Putere” de la Realitatea TV, moderată de Rareș Bogdan.

”În Amatrice, localitatea cea mai afectată, avem o stație mobilă pentru eliberarea unor documente. Românii care au rămas fără adăpost au parte de toată asistența autorităților italiene, se află în tabere special amenajata unde au tpoate condițiile”, a explicat ambasadorul României în Italia.

Bologan a precizat că a vizitat câțiva români răniți care, spune el, au o stare „spre bine”. ”Am stabilit, cu autoritățile, canale concrete de comunicare. În ceea ce privește persoanele dispărute este un proces complex de identificare în acest moment”, a completat acesta.

Ambasadorul a mai precizat că s-a întâlnit cu femeia care a mărturisit că, imediat după cutremur, a rămas sub dărâmături timp de șapte ore, perioadă în care nu și-a auzit fiul în vârstă de 11 ani, care se afla în camera de alături. Aceasta se află în continuare în spital, în timp ce autoritățile îl caută pe copil.

Potrivit lui Bologan, în localitatea Amatrice, aflată la circa două ore și jumătate de mers cu mașina de capitala Roma, se află în jur de 70 de cetățeni români, însă, din fericire, o parte din ei sunt în plecați în concediu în această perioadă.

”Procedura de identificare a celor pe care-i avem pe listă este greoaie. Este o situație pe care încercăm s-o lămurim cu colegii noștri italieni”, a mai spus ambasadorul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.