Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul rus în SUA, după ce a fost convocat la discuții pe tema dronei doborâte în Marea Nragră: 'Nu ne dorim nicio confruntare între SUA și Rusia'

 Anatoli Antonov

Rusia insistă asupra construirii unor relații pragmatice cu Statele Unite, care sunt în interesul ambelor națiuni și nu caută un conflict cu această țară, a declarat ambasadorul rus la Washington, Anatoli Antonov, ca urmare a incidentului din Marea Neagră, unde o dronă americană a fost doborâtă de două avioane rusești.

"În ceea ce ne privește, nu ne dorim nicio confruntare între SUA și Rusia. Suntem în favoarea construirii unor relații pragmatice în beneficiul popoarelor rus și american", a declarat Antonov în urma unei vizite la Departamentul de Stat, care a avut loc după incidentul cu drona militară americană care a căzut în apele Mării Negre.

Diplomatul rus a precizat că, în timp ce se afla în biroul diplomatic american, a avut o întrevedere cu asistentul secretarului de stat pentru afaceri europene și eurasiatice, Karen Donfried. Potrivit lui Antonov, întâlnirea cu aceasta a fost "constructivă", iar problema posibilelor "consecințe" ale incidentului aerian pentru Moscova nu a fost abordată în cadrul întâlnirii.

CONTEXT

Două avioane de vânătoare de tip Suhoi 27 (Su-27) au lovit marţi un avion american fără pilot (dronă) de tip Reaper deasupra Mării Negre, o zonă foarte supravegheată de NATO de la începutul Războiului rus în Ucraina. Drona a căzut în apele mării.

Ministerul rus al Apărării susține că drona avea și „transponderele dezactivate, încălcând limitele zonei de regim temporar de utilizare a spațiului aerian stabilite în scopul unei operațiuni militare speciale, comunicate tuturor utilizatorilor spațiului aerian internațional și publicate în conformitate cu normele internaționale.”

Pentagonul: Avioanele rusești au zburat în apropierea dronei americane timp de 30-40 de minute înainte de coliziune

Avioane rusești au zburat alături de o dronă americană Reaper timp de 30 până la 40 de minute înainte de a intra în coliziune cu aceasta, provocând în cele din urmă prăbușirea ei, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Patrick Ryder.

"După informațiile pe care le am aici, se pare că aproximativ 30-40 de minute au zburat în apropierea acestui MQ-9", a declarat Ryder, înainte ca avioanele să se "ciocnească" de dronă, făcând-o imposibil de zburat și forțând SUA să o doboare în apele internaționale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.