Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Rusiei în SUA: 'Proiectul Convenției privind criminalitatea cibernetică arată responsabilitatea abordărilor Rusiei'

Anatoli Antonov

Proiectul Convenției privind contracararea infracțiunilor cibernetice, document prezentat de Rusia la ONU, arată abordarea responsabilă a Moscova a acestei chestiuni, a declarat ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, într-o postare pe pagina sa de Twitter, relatează agenția TASS.

”Rusia este deschisă pentru o colaborare cinstită și reciproc avantajoasă, fără politizări și agende secrete. Abordăm cu responsabilitate chestiunile legate de securitatea cibernetică. Rusia este prima țară care a elaborat și prezentat la Organizația Națiunilor Unite proiectul unei convenții privind combaterea utilizării tehnologiilor informației și comunicațiilor în scopuri criminale”, a spus diplomatul rus.

După cum menționează TASS, serviciul de presă al Procuraturii Generale a Rusiei a anunțat, marți, că Rusia a prezentat, la biroul ONU din Viena, proiectul respectivei Convenții. Potrivit instituției, acest document ”ține cont de actualele provocări și amenințări din sfera securității internaționale a informațiilor (inclusiv utilizarea în mod infracțional a criptomonedelor), introduce noi componente ale infracțiunilor comise cu ajutorul tehnologiei informațiilor și comunicațiilor (distribuția de produse medicale falsificate, traficul de narcotice, atragerea minorilor în comiterea de acțiuni ilegale, periculoase pentru viața și sănătatea lor și altele)”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.