Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Rusiei în SUA: 'Statele Unite pot influența Kievul în privința dialogului cu Donbassul'

The Moscow Times
Anatoly Antonov

Statele Unite au capacitatea de a determina Kievul să poarte un dialog pe fond cu reprezentanții DNR (autoproclama Republică Populară Donețk, n.r.) și LNR (autoproclamata Republică Populară Lungansk, n.r.). Dar reprezentanții Departamentului de Stat preferă să acuze Rusia de toate necazurile Ucrainei, a declarat, într-un interviu acordat publicației americane The National Interest, ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov, relatează agenția TASS.

Diplomatul a atras atenția asupra faptului că partea rusă este nevoită să lupte zilnic, practic, împotriva minciunilor și a știrilor false. ”Din păcate, sunt răuvoitori care neagă tot ceea ce este bun, în special când vine vorba despre Rusia”, a declarat ambasadorul. Potrivit spuselor sale, ei sunt și la Departamentul de Stat. ”În loc să lucreze la modalități de punere în aplicare a Acordurilor de la Minsk, unii oficiali ai Departamentului de Stat acuză Rusia de toate necazurile din Ucraina. Am avertizat în repetare rânduri Administrația (americană, n.r.) că astfel de declarații contraproductive nu au nimic în comun cu realitatea”, a spus Antonov.

În opinia lui, ”chiar și acum, Statele Unite ar putea influența Guvernul Ucrainei, impulsionându-l la un dialog pe fond cu reprezentanții Donețkului și al Lunganskului, să retragă armamentul greu de pe linia de contact și să înceapă să adopte măsuri concrete și reale în privința statutului de autonomie pentru sud-estul Ucrainei”. După cum a amintit diplomatul, președintele Rusiei și cel al SUA, Vladimir Putin și Joe Biden, au căzut de acord, în cadrul întâlnirii lor de la Geneva, că Acordurile de la Minsk servesc drept bază unică pentru soluținarea politică a conflictului din Donbass.

Antonov a atras, de asemenea, atenția asupra faptului că articolul președintelui rus privind înrudirea istorică a rușilor și ucrainenilor a avut ”o rezonanță uriașă” la Washington și a devenit, pentru mulți, un nou punct de vedere asupra relațiilor dintre cele două popoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.