Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Rusiei la Belgrad amenință Kosovo cu represalii dacă va continua cu provocările la adresa Serbiei

ankasam.org
serbia kosovo serbia

Liderii de la Priştina îi provoacă pe sârbi la un scenariu militar, iar președintele Aleksandar Vučić a spus clar că nu va permite ca evenimentele din 2004 să se repete, a adăugat Aleksandar Botsan-Kharchenko, Ambasadorul Rusiei în Serbia.

"Occidentul raportează în mod deliberat cu superficialitate și nu vrea să dezvăluie esența problemelor care au apărut din vina sa sau, mai ales, din vina Uniunii Europene, care, apropo, pe baza rezoluției Adunării Generale a Națiunilor Unite, ar trebui să îndeplinească rolul de mediator responsabil și onest, dar nu o face", a declarat Botsan-Kharchenko într-un interviu.

Diplomatul rus a subliniat că statul autoproclamat Kosovo încearcă să-i provoace pe sârbi la un scenariu militar, dar președintele sârb a dat dovadă de reținere și de dorința de a negocia, potrivit b92.net.

"Vučić și-a exprimat punctul de vedere, și-a exprimat dorința de a negocia și de a se întâlni cu reprezentanții din Priștina pentru a rezolva situația. Aceasta este o parte. Cealaltă parte se reflectă în inteligența de care a dat dovadă, subliniind că el, în calitate de lider al Serbiei, nu va permite ca evenimentele din 2004 să se repete. Dacă va fi masacru, Serbia va răspunde în mod adecvat, se va apăra și va câștiga. Dar, în același timp, el s-a arătat a fi un susținător al negocierilor, fără a prefera o soluție militară", a explicat ambasadorul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.