Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Rusiei la Belgrad condamnă apelul ministrului sârb al economiei: 'Ar trebui să știe câte beneficii are Serbia de la colaborarea cu Rusia'

telegraf.rs
Aleksandar Boțan Harcenko

Ambasadorul Rusiei la Belgrad, Aleksandar Boțan Harcenko, a postat pe Twitter că țara sa apreciază "poziția fermă și loială" a conducerii Serbiei, care s-a delimitat de "apelul anti-rus" al ministrului sârb al economiei, Rade Basta, care a declarat că Belgradul ar trebui să se alăture sancțiunilor impuse de Occident împotriva Rusiei.

Ambasadorul Rusiei a reiterat dorința Moscovei de a consolida "prietenia frățească" dintre popoarele Rusiei și Serbiei și a pledat pentru dezvoltarea parteneriatului strategic dintre Moscova și Belgrad.

Harcenko și-a exprimat mirarea că Basta vorbește despre necesitatea ca Serbia să se alăture sancțiunilor împotriva Rusiei, deoarece el știe foarte bine care sunt beneficiile Serbiei din colaborarea cu Moscova.

"Este absurd ca o astfel de declarație să vină din partea ministrului economiei, care ar trebui să știe mai mult decât oricare oficial sârb câte beneficii are Serbia de la colaborarea cu Rusia" – a declarat Harcenko pentru canalul TV Russia-24.

Ministrul sârb al economiei a răspuns pe Instagram ambasadorului Rusiei la Belgrad, amintind că în 1992 Rusia a votat în Consiliul de Securitate al ONU pentru impunerea de sancțiuni Serbiei. Pe lângă acest mesaj, Basta a atașat două fotografii – una cu votul din cadrul ONU și cealaltă în care cetățenii Serbiei, în timpul sancțiunilor, stăteau la rând pentru pâine.

De declarația lui Basta s-au delimitat imediat formațiunea Serbia Unită și partenerul de coaliție, Partidul Socialist din Serbia

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.