Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Rusiei la NATO acuză Alianţa că DEMONIZEAZĂ administraţia de la Moscova

Reprezentantul permanent al Rusiei la NATO, Aleksandr Gruşko, a acuzat luni Alianţa Nord-Atlantică de "demonizarea" Rusiei pentru a-şi justifica politica de descurajare faţă de Federaţia Rusă, relatează RIA Novosti, RT şi Vzgliad, potrivit agerpres.

Gruşko susţine că NATO recurge la "tot felul de sperietori" pentru a demoniza Rusia şi a crea imaginea unei "Rusii agresive".

Diplomat american, EXPULZAT după ce Washingtonul a refuzat să-i ridice imunitatea

"Alianţa a anunţat deja că a trecut la politica de descurajare a Rusiei, care este în proces de autoafirmare şi ar nutri planuri agresive. De aceea, ea are nevoie de tot felul de sperietori, cu care să dovedească această imagine demonică a ţării noastre", a afirmat diplomatul rus, adăugând că acesta este rolul avalanşei de informaţii în presă că Rusia ar putea literalmente în termen de câteva ore să cucerească ţările baltice. "Nimeni nu se întreabă deocamdată de ce ea ar face acest lucru?", întreabă retoric el.

Potrivit acestuia, nu Rusia se ocupă de cucerirea de noi teritorii, ci NATO este cea care şi-a extins graniţele până aproape de Federaţia Rusă. Acum, ei se neliniştesc cu privire la faptul că anumite zone ale graniţelor NATO au ajuns în raza de acţiune a armamentului rusesc, a spus el, potrivit RT.

Încercările NATO de a vorbi cu Rusia de pe o poziţie de forţă nu vor avea niciun efect, a declarat diplomatul rus, adăugând că intensificarea exerciţiilor NATO în apropiere de frontierele Rusiei şi acumularea de forţe de reacţie rapidă ale Alianţei în statele baltice reprezintă "un risc major pentru securitatea Rusiei".

NATO, în opinia sa, revine la schemele de asigurare a securităţii din epoca Războiului Rece.

Moscova trimite un mesaj CLAR întregii lumi privind Crimeea. Peste 2500 de militari sunt angrenaţi

Activitatea crescută a NATO de-a lungul graniţelor Rusiei creează o nouă realitate şi poate duce la o spirală a cursei înarmărilor, a spus el.

În contextul consolidării flancului estic al Alianţei, Gruşko a menţionat crearea unor centre de comandă ale Alianţei în România şi Polonia.

Referitor la prezenţa navală a NATO în Marea Neagră, Gruşko a spus că Rusia va insista pe respectarea Convenţiei de la Montreux, care timp de decenii a garantat stabilitatea militară în regiune.

Rusia trebuie să ia în considerare toate acestea "atât politic, cât şi militar", a afirmat Aleksandr Gruşko, citat de Vzgliad.

Potrivit acestuia, deşi Moscova primeşte din ce în ce mai multe semnale că NATO şi-ar dori să reia dialogul, în practică nu există niciun semn de "dezgheţ".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.