Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul ucrainean la Berlin a șocat cu ultimele declarații: Ucraina a anunțat că se distanțează de reprezentantul său

ytimg.com
kiev ucraina tancuri razboi

Ministerul de Externe ucrainean s-a distanţat de declaraţiile făcute de ambasadorul său la Berlin, Andrii Melnik, cu privire la fostul lider naţionalist ucrainean Stepan Bandera (1909-1959), evitând astfel o potenţială dispută cu guvernul polonez, relatează dpa.

"Opinia pe care ambasadorul Ucrainei în Germania, Andrii Melnik, şi-a exprimat-o într-un interviu cu un jurnalist german este doar a sa şi nu reflectă poziţia Ministerului de Externe ucrainean", a afirmat Ministerul de Externe într-un comunicat publicat joi seara, scrie agerpres.ro.

Ministerul şi-a exprimat totodată recunoştinţa faţă de Polonia "pentru sprijinul său fără precedent în lupta împotriva agresiunii ruse" şi a subliniat nevoia de "unitate în faţa provocărilor comune".

Stepan Bandera a fost liderul ideologic al Organizaţiei Naţionaliştilor Ucraineni, grupare radicală responsabilă de epurarea etnică şi masacrarea a zeci de mii de polonezi. El a colaborat cu Germania nazistă.

Ambasadorul Andrii Melnik l-a apărat pe Bandera într-un interviu cu jurnalistul german Tilo Jung, spunând că "Bandera nu a fost un criminal în masă al evreilor şi polonezilor" şi susţinând că nu există dovezi pentru astfel de acuzaţii.

În replică, ministrul adjunct de externe polonez, Marcin Przydacz, a scris vineri, pe o platformă online, că "o astfel de părere şi astfel de declaraţii sunt absolut inacceptabile".

Întrebat dacă polonezii aşteaptă scuze de la ambasadorul Melnik, Przydacz a declarat că Polonia este mai puţin interesată de opiniile personale decât de cea a guvernului ucrainean. Faptul că Ministerul de Externe ucrainean s-a distanţat de afirmaţiile lui Melnik este suficient, a precizat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.