Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Ucrainei la Bucureşti anunță momentul în care se va ajunge la pace cu Rusia

haszon.hu
razboi ucraina rusia ucraina tanc

Ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Ihor Prokopchuk, afirmă că Ucraina va purta discuţii cu Rusia după ce teritoriile ucrainene ocupate militar vor fi eliberate. El susţine că Ucraina şi Rusia pot avea dezbateri pe subiecte precum principiile coexistenţei sau reparaţiile pe care Rusia ar trebui să le plătească pentru distrugeri şi suferinţe, dar doar după eliberarea teritoriilor ocupate, anunță News.ro.

”Preşedintele Putin şi autorităţile de la Moscova respectă puterea. Ceea ce îi provoacă este slăbiciunea. De aceea este imperativ să fim dovadă de putere. Ucraina a dat dovadă de aşa ceva. (...) Este important să menţinem solidaritatea pentru a face ca Rusia să înceteze războiul să se retragă în propriile sale graniţe. Priorităţile imediate sunt întărirea apărării aeriene a Ucrainei şi furnizarea de arme în plus care să asigure capacitatea necesară ca forţele armate să continue avansul. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile (atacurile asupra civililor - n.r.) este o exprimare a neputinţei Moscovei după eşecurile la care au fost martori pe câmpul de luptă în faţa forţelor ucrainene. Avansul pe care l-am realizat - şi care chiar acum, când vorbim, cred că el continuă - este rezultatul curajului şi abilităţilor ucrainenilor, dar şi al sprijinului pe care l-am primit în ceea ce priveşte echipamentul defensiv militar. Acesta e modul în care ar trebui să continuăm”, a afirmat ambasadorul Ucrainei la Bucureşti miercuri seară, la Euronews România.

Întrebat dacă se poate negocia cu agresorul, el a spus că ”nu putem schimba geografia, avem o graniţă cu Rusia şi ştim unde este această graniţă, forţele ruse au trecut această graniţă şi trebuie să se întoarcă”.

”Când suveranitatea ucraineană este reinstaurată pe tot teritoriul Ucrainei în graniţele recunoscute internaţional vom avea dezbateri cu Rusia, dezbateri privind principiile coexistenţei noastre, discuţii privind reparaţiile care trebuie plătite de Rusia pentru suferinţă şi distrugeri cauzate Ucrainei şi naţiunii. Acestea vor fi subiecte de discuţie. Întrebarea este când vor avea loc aceste discuţii. Acestea au loc atunci când eliberăm teritoriile Ucrainei care continuă să fie ocupate de forţele ruse”, a adăugat diplomatul.

Acesta a subliniat că autorii crimelor din Ucraina trebuie prezentaţi justiţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.