Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, despre atacurile cu rachete: Au vrut să creeze condiţii de nesuportat populaţiei, să stimuleze un nou val de strămutare

voanews.com
rachete rusia

Ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Ihor Prokopchuk, este de părere că atacurile cu rachete comise de Federaţia Rusă asupra oraşelor şi satelor din Ucraina, care au vizat civili, la ore de vârf, au ca scop creşterea numărul de persoane strămutate şi crearea unei presiuni asupra sistemelor naţionale ale ţărilor europene care primesc refugiaţi, anun'[ news.ro.

”Ceea ce au făcut este efectiv un atac terorist. Au atacat civili, au vrut să creeze condiţii de nesuportat în rândul populaţiei, să stimuleze un nou val de strămutare în Ucraina. Când ne uităm la ceea ce înseamnă pentru Statele Unite, pentru Europa, în mod cert efectuând aceste atacuri şi dorind să crească numărul de strămutări în Ucraina, să crească presiunea asupra Uniunii Europene, ceea ce înseamnă că mai mulţi ucraineni ar fi trebuit să fugă pentru siguranţa lor, fie în Ucraina, fie în afara graniţelor. Amintesc că, pentru moment, conform cifrelor prezentate de organizaţiile internaţionale, de la începutul acestui război al Rusiei asupra Ucrainei peste 14 milioane de ucraineni au fost strămutaţi, este vorba despre ucraineni care au plecat din casele lor să caute siguranţă. Aproape jumătate din acest număr au rămas în Ucraina în alte regiuni, iar jumătate au trecut graniţele Ucrainei, este cea mai mare strămutare din Europa de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial”, a declarat ambasadorul Ucrainei, miercuri seară, la Euronews România.

El a spus că numărul mare de refugiaţi creşte presiunea asupra celorlalte ţări, a guvernelor şi a sistemelor naţionale ale statelor care primesc refugiaţi, ambasadorul considerând că acesta unul dintre obiectivele urmărite prin atacurile asupra civililor.

El a subliniat că peste 80 de rachete balistice, rachete de croazieră, au fost lansate asupra infrastructurii civile din Ucraina săptămâna aceasta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.