Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Ucrainei la Londra: Occidentul trimite arme expirate în Ucraina. Nu ne-am așteptat niciodată la un sistem Patriot

Agerpres.ro
sistem de apărare antirachetă Patriot

Țările occidentale aprovizionează Ucraina cu arme care au expirat deja, a declarat într-un interviu acordat revistei Newsweek ambasadorul ucrainean în Marea Britanie, Vadim Pristaiko.

"O parte din echipamente au date expirate. Noi glumim că, dacă vreți să vă debarasați de ele, dați-ne-le nouă. Noi le vom trimite în direcția corectă. Într-o perioadă normală, pașnică, nimeni nu ar vrea să vorbească în astfel de termeni. Dar acum, de ce nu?", a spus el.

În același timp, Pristaiko a remarcat că în ultima vreme au existat evoluții pozitive în ceea ce privește furnizarea de arme occidentale către Ucraina. Potrivit acestuia, Kievul nu se aștepta să primească sisteme de apărare antirachetă Patriot.

"Nu ne-am așteptat niciodată la un sistem Patriot. Serios, acesta este un sistem antirachetă antibalistic de top, ceea ce ieșea total din discuție. Cred că tancurile, elicopterele și chiar avioanele sunt mult mai accesibile acum", a adăugat el.

Săptămâna trecută, Franța a anunțat livrări de tancuri ușoare către Ucraina. Germania și SUA au anunțat apoi că intenționează să livreze țării vehicule de luptă de infanterie. De asemenea, Germania și-a anunțat intenția de a trimite un sistem Patriot la Kiev, pe lângă un alt sistem de acest tip promis anterior de SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.