Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasatorul palestinian, lovitură pentru Dragnea: 'Cu tot respectul, noi discutăm numai cu președinția și cu ministrul de externe astfel de chestiuni'

ambasadori_palestina_kuwait_irak

Ambasadorul palestinian la București, Fuad Kokaly, s-a întors la post și a anunțat, într-un interviu pentru RFI, că ar fi primit asigurări că România nu va face pași concreți spre mutarea ambasadei din Israel, poziție exprimată de Liviu Dragnea. Diplomatul a precizat că astfel de discuții au loc doar cu ministrul de externe și cu Administrația Prezidențială.

"Am discutat cu ministrul de externe Meleșcanu și cu Bogdan Aurescu, din partea președintelui și amândoi ne-au dat asigurări că România își respectă în continuare angajamentele față de legea internațională și față de soluția celor două state. Partea română ne-a asigurat de asemenea că dosarul Ierusalim este unul negociabil. Am convenit să lucrăm împreună și să îmbunătățin relațiile bilaterale. (..) Pentru noi a fost clar în tot acest timp că șeful politicii externe, domnul Iohannis, va lua decizii numai în acord cu legislația internațională.Am reevaluat poziția României și mesajele transmis de ministerul de externe și Cotroceni. Apoi am decis să mă întorc, alături de Ahmed Majdalani, emisar trimis de președintele nostru, pentru a-i încredința o scrisoare lui Klaus Iohannis. Din moment ce am fost asigurați că nu se schimbă nimic, am decis să continuăm parteneriatul", a declarat Fuad Kokaly pentru RFI.

Citeste si CSM a stabilit calendarul audierii procurorului propus să fie numărul 2 în DIICOT: Giorgiana Hosu, interviu la CSM pe 9 octombrie

Întrebat de unde au venit adevăratele garanții și dacă se bazează în primul rând pe asigurările venite de la președinte sau pe cele de la ministerul de externe, ambasadorul a spus : "De la ambele părți. Cu tot respectul pentru domnul Liviu Dragnea, noi discutăm numai cu președinția și cu ministrul de externe în astfel de chestiuni'.

Ambasadorul a precizat că susține candidatura României pentru un mandat de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite. Întrebat dacă a oferit la schimb acest sprijin pentru păstrarea ambasadei la Tel Aviv, ambasadorul a răspuns: "Să spunem că am vorbim ca niște prieteni. România a înțeles până la urmă situația noastră și noi am făcut același lucru. (..) Bucureștiul ne-a promis că ne va sprijini pentru înființarea unui comitet de lucru între Europa și Palestina și că va încerca să convingă țările europene care nu recunosc Palestina să o facă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.