Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambulatoriul integrat al Institutului de Psihiatrie Socola din Iaşi va fi modernizat cu ajutorul fondurilor europene

vivafmiasi.ro
socola iasi

Ambulatoriul integrat al Institutului de Psihiatrie Socola din Iaşi va fi modernizat cu ajutorul fondurilor europene, valoarea investiţiei fiind de 11 milioane de lei, au anunţat, vineri dimineaţa, reprezentanţii instituţiei medicale, scrie Agerpres.

Managerul Institutului de Psihiatrie Socola, dr. Gabriel Oprişanu, a declarat că Agenţia de Dezvoltare Nord-Est a declarat eligibil proiectul ce vizează efectuarea de lucrări de reabilitare, modernizare, extindere şi dotare a Ambulatoriului integrat. 

"Prin proiect se va reabilita, moderniza, extinde şi dota corpul de clădire C 21, o clădire monument istoric, care nu a mai beneficiat până acum de reparaţii. Imobilul este într-un stadiu avansat de degradare, atât din punct de vedere al structurii, cât şi arhitectural. Se vor realiza lucrări de consolidare a construcţiei şi a finisajelor, cu păstrarea caracteristicilor iniţiale, se va proceda la compartimentarea podului, putându-se amenaja astfel noi încăperi, se va monta un lift, se va reabilita clădirea din punct de vedere termic şi se va înlocui tâmplăria", a precizat Gabriel Oprişanu.

Citește și: Bilanțul de succes de la primul transplant pulmonar la Spitalul Sfânta Maria: Chirurgii au efectuat 6 operații în ultimul an

Potrivit sursei citate, se intenţionează, de asemenea, instalarea unor sisteme de producere a apei calde, din surse alternative de energie. 

Proiectul prevede şi dotarea ambulatoriului cu echipamente performante pentru realizarea în condiţii optime a actului medical. 

"Pe lângă creşterea calităţii serviciilor de specialitate, un alt beneficiu pe care-l va aduce acest proiect va consta în reducerea semnificativă a numărului de internări, cunoscut fiind faptul că ţara noastră se situează sub media europeană ca număr de consultaţii în ambulatoriu", a mai spus Oprişanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.