Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amendă RECORD dată de UE agenției de evaluare financiară Fitch: Acuzații de conflicte de interese

fitch ratings

Autoritatea care supervizează pieţele financiare din Uniunea Europeană a anunţat că a impus agenţiei de evaluare financiară Fitch o amendă record de 5,13 milioane euro pentru încălcarea regulilor destinate să evite conflictele de interese, transmite Reuters, relatează Agerpres.

Citește și: Liviu Dragnea a început o MARE ȘEDINȚĂ: Primarii și șefii consiliilor județene au fost chemați la ORDINE pentru a se stabili MITINGURI

Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare şi Pieţe (ESMA) a precizat că în perioada cuprinsă între lunile iunie 2013 şi aprilie 2018, 20% din subsidiarele Fitch din Marea Britanie, Franţa şi Spania au fost deţinute în mod indirect de o persoană fizică prin intermediul unei entităţi din Franţa. În acelaşi timp, acest acţionar, căruia ESMA nu i-a dezvăluit identitatea, a ocupat un loc în consiliile de administraţie a trei entităţi care au primit un rating din parte celor trei subsidiare Fitch.

În replică, Fitch, a treia mare agenţie de rating din blocul comunitar, susţine că niciuna din aceste încălcări nu a prejudiciat rezultatul ratingurilor adăugând că interpertarea sa asupra regulilor UE în materie de dezvăluire a identităţii acţionarilor a fost una făcută cu bună credinţă.

Citește și: Patriarhul Daniel trage un semnal de alarmă în privința avorturilor: 'Vom pieri ca popor'

"Nu mai avem niciun singur acţionar individual care să deţină un loc în consiliile de administraţie ale entităţilor cărora le acordăm ratinguri", a informat Fitch într-un comunicat de presă.

Fitch este deţinută de grupul american de presă Hearst, după ce acesta a preluat participaţiile grupului francez Fimalac. Fitch este una din cele trei mari agenţii de rating, alături de Standard & Poor's şi Moody's, care domină acest sector global.

Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare şi Pieţe (ESMA) autorizează şi reglementează agenţiile de rating din UE. Autoritatea a precizat că amenda reflectă măsurile adoptate în mod voluntar de cele trei subsidiare Fitch pentru a se asigura că astfel de încălcări nu se vor mai repeta.

Fitch este responsabilă pentru 15,1% din piaţa ratingurilor din UE, devansată de Standard & Poor's care controlează 46,3% şi Moody's cu 32%.

Citește și: Tudor Chirilă REVINE cu detalii despre scandalul MONSTRU în care a fost implicat: 'Nu e ok că l-am pălmuit pe individul ăla'

În luna iulie 2016, ESMA a amendat Fitch cu 1,4 milioane euro, după ce a descoperit că unii din analiştii agenţiei transmiteau informaţii cu privire la unele ratiguri suverane către o serie de persoane de la vârful companiei mamă a Fitch, înainte ca informaţiile să fie făcute publice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.