Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AMENDĂ-ŞOC încasată de Antena 1 şi afirmaţii GRAVE ale celor de la CNA: 'Emisiunile sunt cap-coadă numai vulgarităţi, cu excepţia publicităţii'

Antena 1

Televiziunea Antena 1 a fost amendată cu 15.000 de lei de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), marţi, pentru ediţia emisiunii „iUmor” care a fost difuzată pe 29 octombrie şi a conţinut limbaj şi comportament trivial şi obscen. „Cum justifică colegii dumneavoastră şi dumneavoastră, care trebuie să îi reprezentaţi, faptul că se vorbeşte despre cum s-a masturbat cineva? Este o chestiune de umor? De ce s-a vorbit un sfert de oră despre masturbare? Ce e interesant la acest subiect?”, a întrebat-o Dorina Rusu pe reprezentanta postului.

Citește și: Plecare la PACHET de la HotNews! Cei mai importanți oameni PĂRĂSESC redacția

„În cadrul unei ediţii de «iUmor», care durează vreo două ore şi jumătate, sunt destul de echilibrate aceste numere de umor, care nu constau numai în vulgarităţi. Pe lângă numerele de stand-up, care au o notă de picanterie şi un limbaj trivial - care este blurat întotdeauna, dincolo de aspectul că există marcajul 12 pe emisiune - există numere de circ, numere de parodie, numere de muzică, numere de teatru, pe care probabil că în reclamaţiile asumate care vin la CNA nu se vor regăsi”, a spus Norina Ionescu, reprezentanta Antena 1 la CNA.

Citește și: Consiliul Concurenței DEMAREAZĂ un proiect de milioane de euro, din fonduri nerambursabile! Despre ce e vorba

„Nu ştiu ce e interesant (la acest număr, n.r.). Umorul a constat probabil în inadecvarea clară a acelui concurent, care a spus că i-a venit ideea cu două zile înainte, şi stupoarea pe care a avut-o juriul apropo de momentul ridicol pe care el l-a considerat a fi unul de umor (…) Toate aceste scene sunt după ora 20.00. Limbajul nu este acelaşi în decursul a două ore şi jumătate (…) Gestul de a fuma este blurat de fiecare dată”, a adăugat Norina Ionescu.

Citește și: SFIDARE în AN CENTENAR! Așa arată un oraș din România ACUM: Este plin cu steaguri ungurești! Iată motivul

Gabriel Tufeanu a spus că emisiunea „iUmor” prezintă „numai vulgarităţi”. „Emisiunile, nu emisiunea sau secvenţa, ci emisiunile «iUmor» sunt de la cap la coadă, cu excepţia publicităţii, numai vulgarităţi. Aceasta este emisiunea”, a spus Gabriel Tufeanu. „Faptul că ei spun că blurează sau că bagă «bip» (…) e ca în acel test care umblă pe internet, unde lipsesc nişte litere sau sunt întoarse şi, totuşi, oamenii îl citesc fără nici un fel de problemă. Adică mie mi se pare că scapă mult mai uşor băgând nişte «bip»-uri, când toată lumea ştie ce spun ei acolo”, a spus Radu Herjeu, care a propus amenda.

Citește și: Schimbare la vârful piramidei! Cine a devenit cel mai mare angajator din privat – Peste 1.000 de posturi, scoase la concurs în 2018

Amenda a a fost dată în baza articolului 18, alineatul 1, litera b din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia nu pot fi difuzate în intervalul orar 6.00 – 23.00 producţii care prezintă scene de sex, limbaj sau comportament trivial, vulgar sau obscen. Gabriel Tufeanu a propus la rândul său o amendă de 50.000 de lei, care nu a trecut la vot. „Mie mi se pare foarte suburbană emisiunea. Poate că conceptul emisiunii e bun. Vocabularul…”, a spus el. În aceeaşi şedinţă, CNA a dat o somaţie publică pentru Antena 3, deoarece a încălcat prevederile articolului 40, alineatul 5 din Codul audiovizualului la difuzarea emisiunii „Sinteza zilei” (ediţia din data de 14 septembrie).

Citește și: Atenție! Toți proprietarii acestor mașini sunt vizați! Sute de mii de astfel de modele, RECHEMATE în service

O altă somaţie publică a fost dată de CNA pentru TVR 1, pentru nerespectarea prevederilor articolului 64, alineatul 1, literele a şi b din Codul audiovizualului în emisiunea „Dosar România” (ediţia din data de 30 decembrie). CNA a mai hotărât să emită o decizie de intrare în legalitate în privinţa spotului publicitar aferent campaniei de promovare a produsului Toortitzi (Alka Breakers, Toortitzi cu sare, Concert - 30 sec), spot difuzat de posturile de televiziune Antena 1, Kanal D şi Pro TV fără a ţine seama de dispoziţiile articolului 29, alineatul 1, litera f din Legea audiovizualului 504/2002 (perioada de monitorizare: 01-24 septembrie), conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.