Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AMENDĂ URIAȘĂ pentru Aurelian Bădulescu, viceprimarul Bucureștiului: Cu ce a fost prins

stirileprotv.ro
badulescu aurelian

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminări a dispus, miercuri, amedarea cu 5.000 de lei a viceprimarului Aurelian Bădulescu, pentru afirmațiile făcute la adresa lui lui Marco Maximilian Katz, șeful MCA România, pe care l-a numit „musafir în țara mea”.

„Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, întrunit în şedinţa de soluţionare a petiţiilor în data de 17.07.2019, a dezbătut scrisoarea domnului Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, referitoare la adresa unui cetațean aparținând comunității evreiești ”[...] este evident ca sunteti străin de acest neam si pe cale de consecință de istoria poporului român[...]. Recomandarea mea este să vă întoarceți de unde ați venit [...]. Nu vă voi saluta cu deosebită consideratie, așa cum este normal, pentru ca nu vă bucurati de considerația mea. În altă ordine de idei, sunt bucuros, că oamenii ca dumneavoastră sunt preocupați de subiecte pe care domnia voastra le tratează, sigur, în calitate de musafir în țara mea”” reprezintă discriminare si atinge dreptul la demnitate conform art. 2 alin. 1 coroborat cu art. 15 din O.G. nr. 137/2000, republicată, cu modificările și completările ulterioare, se arată într-un comunicat transmis miercuri de CNCD.

Citește și: Silviu Mănăstirea anunță că lui Klaus Iohannis i se pregătește o cursă! Operațiunea specială declanșată de USR

Potrivit sursei citate, lui Aurelian Bădulescu i s-a aplicat sancțiunea amenzii contravenţionale în cuantum de 5.000 de lei, cu un vot în unanimitate ( 6 voturi).

Scrisoarea lui Bădulescu i-a fost trimisă lui Marco Maximilian Katz, șeful Centrului pentru Combaterea Antisemitismului în România, asta după ce MCA România a sesizat CNCD, în luna martie 2019, cu privire la faptul că Aurelian Bădulescu ar fi intenționat să ceară Consiliului General al Municipiului București o aprobare pentru amplasarea unui bust în Capitală a mareșalului Ion Antonescu.

Citește și: Simona Halep i-a luat fața Vioricăi Dăncilă! Reacție uluitoare în Parlamentul European .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.