Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amendament PNL: Parlamentarii să nu mai primească bani dacă își prelungesc mandatul

florin roman

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a depus un amendament potrivit căruia, dacă parlamentarii își prelungesc mandatul după 20 decembrie, nu mai primesc bani pentru diurnă, indemnizație sau alte cheltuieli.

Potrivit amendamentului depus de Florin Roman, „începând cu data de 21 decembrie 2019 și până la data întrunirii legale a Camerelor nou-alese, deputații și senatorii al căror mandat a fost prelungit nu beneficiază de drepturile prevăzute de art.41, art.42, art.44 și art.45 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor, cu modificările și completările ulterioare”.

El motivează că, potrivit art.63 din Constituția României, Camera Deputaților și Senatul sunt alese pentru un mandat de 4 ani.

„Aceste termen se împlinește de drept la data de 21 decembrie 2020, motiv pentru care propunem ca în situația prelungirii mandatelor până în luna martie 2021, deputații și senatorii să nu beneficieze de următoarele drepturi financiare prevăzute prin Statutul deputaților și al senatorilor: diurna de deplasare și cheltuielile de cazare (art.41); dreptul la indemnizație (art.42); dreptul la cheltuieli de protocol (art.44); dreptul la transport (art.45). Mai mult decât atât, suspendarea acordării drepturilor financiare în perioada 21 decembrie 2019 – martie 2021 ar da credibilitate inițiatorilor legii, în sensul în care nu au propus amânarea datei alegerilor pentru a beneficia încă 3 luni de aceste drepturi financiare”, afirmă Roman.

Potrivit unui proiect de lege aflat în dezbaterea Senatului, inițiat de deputatul Adrian Dohotaru (ex-USR) data alegerilor pentru Senat si Camera Deputaților, organizate ca urmare a încetării mandatului Parlamentului ales în anul 2016, se stabilește în ziua de duminică, 14 martie 2021.

Guvernul a decis ca data alegerilor să fie 6 decembrie 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.