Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amendamentul PSD care schimbă total definiția plagiatului a fost votat: USR a luat foc

plagiat3

Comisia de învăţământ din Camera Deputaţilor a dat marţi vot pe legea învăţământului universitar din cadrul legilor educaţiei naţional, adoptând un amendament PSD care prevede, la capitolul plagiat, că nu constituie abateri de la normele de etică diferenţele de concepţie teoretică, experimentală sau practică, erorile materiale de citare, diferenţele de interpretare a datelor, precum şi diferenţele de opinie. Proiectele lelgilor educaţiei naţionale urmează să intre la vot în plenul Camerei Deputaţilor, care este primă Cameră sesizată iar ulterior vor merge la Senat, for decizional.

Membrii comisiei au dat raport de adoptare cu amendamente la proiectul de lege privind învăţământul universitar, cu majoritate de voturi. Şase deputaţi au votat împotrivă.

Amendamentul admis prevede că ”nu constituie abateri de la normele de etică diferenţele de concepţie teoretică, experimentală sau practică, erorile materiale de citare, diferenţele de interpretare a datelor, precum şi diferenţele de opinie” şi a fost propus de grupul parlamentar PSD.

USR s-a aprins rapid pe subiect

„PSD, PNL și AUR au decis ca plagiatul este eroare materială, nu furt”, arată USR, după ce în Comisia de Învățământ a Camerei Deputaților a fost aprobat un un amendament PSD potrivit căruia nu sunt abateri de la normele de etică „diferențele de concepție teoretică și erorile materiale de citare”.

„PSD, PNL și AUR au decis că plagiatul este eroare materială, nu furt”, transmite USR.

Potrivit amendamentului votat marți în Comisia de Învățământ, „nu constituie abateri de la normele de etică diferențele de concepție teoretică, experimentală sau practică, erorile materiale de citare, diferențele de interpretare a datelor, precum și diferențele de opinie“. Senatorul USR Ștefan Pălărie afirmă că „partidele de la guvernare au o altă prioritate: să își scape colegii plagiatori de tinichelele legate de coadă”.

„Cu proaspătul amendament adoptat, domnul Ciucă, domnul Bode și alte eminențe vor invoca faptul că au până la 90% din lucrările lor doar niște . Ce aveți cu ei?”, încheie Pălărie.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.