Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenințare cu moartea pentru avocatul din cazul atacului comis în 2014 la Muzeul Evreiesc din Bruxelles: a găsit pe birou un pistol-mitralieră Kalaşnikov fals

RTV.net
Kalaşnikov

Unul dintre avocaţii în procesul privind atacul comis în 2014 la Muzeul Evreiesc din Bruxelles a fost victima unei spargeri în care a fost înlocuit dosarul referitor la Mehdi Nemmouche, principalul suspect în acest caz, iar pe biroul avocatului a fost lăsat un pistol-mitralieră Kalaşnikov fals, transmite miercuri AFP, relatează Agerpres.

Patru persoane - un cuplu israelian, un bărbat belgian şi o femeie franceză - au fost ucise în atacul armat comis la 25 mai 2014 la Muzeul Evreiesc din capitala Belgiei.

Citește și: Comisia Europeană a decis să aloce în 2019 aproximativ 154 milioane de euro pentru a combate bolile şi infecţiile animalelor care pot fi transmise oamenilor

Principalul suspect, Mehdi Nemmouche, a fost capturat o săptămână mai târziu. Un al doilea suspect, Nacer Bendrer, a fost arestat pentru bănuiala că l-a ajutat pe Nemmouche. Cetăţean francez, Mehdi Nemmouche a călătorit în Siria în 2013 pentru a se alătura taberelor de antrenament jihadiste şi a lupta alături de grupări extremiste.

Marţi seară, Vincent Lurquin, avocatul uneia dintre părţile civile în proces, a fost victima unui spargeri a cabinetului său situat în comuna bruxelleză Berchem-Sainte-Agathe.

El a constatat dispariţia laptopului său şi a două dintre dosarele de care se ocupa, printre care cel referitor la cazul Nemmouche, a precizat Parchetul belgian. În plus, pe biroul său a fost găsită replica unui pistol-mitralieră Kalaşnikov.

A fost deschisă o anchetă pentru efracţie, furt şi ameninţare.

Citește și: Un politician rus este acuzat de multiple crime: autoritățile l-au arestat de la birou

Procesul contra lui Mehdi Nemm şi Nacer Bendrer a început la Tribunalul regal din Bruxelles, audierile urmând să dureze între şase şi opt săptămâni.

Printre cei 120 de martori care urmează să compară în faţa instanţei se află şi patru jurnalişti francezi care au fost luaţi ostatici în Siria în anul 2013. Ei l-au identificat pe Nemmouche drept unul dintre paznicii lor. Unul dintre cei patru jurnalişti a declarat că Mehdi Nemmouche tortura periodic prizonieri sirieni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.