Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenințare de la Kremlin: 'Rusia garantează securitatea energetică a Europei. Situația o să fie diferită dacă Europa își va continua sancțiunile'

vladimir putin dmitri peskov

Rusia nu este interesată să oprească aprovizionarea cu gaze a Europei și este garantul securității energetice a Europei, a declarat Kremlinul.

"Rusia nu este interesată de oprirea aprovizionării cu gaze către Europa. Rusia este un furnizor responsabil de gaze și, indiferent de ceea ce spune cineva - Comisia Europeană, în capitalele europene, Statele Unite - Rusia a fost, este și rămâne o țară care garantează în mare măsură securitatea energetică în Europa", a declarat luni reporterilor purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, notează Interfax.

Astfel, el a răspuns unei solicitări de a comenta declarația președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit căreia Rusia nu este un partener de încredere pentru aprovizionarea cu energie a Europei.

Potrivit lui Peskov, Rusia este garantul securității energetice a Europei, "nu declarativ, ci de facto, ci garantat de facto".

În același timp, Peskov a subliniat că "dacă Europa își va continua calea acestei introduceri absolut nesăbuite de restricții și sancțiuni care i-au lovit, atunci situația va fi diferită aici".

"Repet, Rusia nu este interesată de acest lucru", a spus Peskov.

Moscova a reluat la 21 iulie furnizarea de gaze către Europa prin gazoductul Nord Stream, la 40% din capacitatea de transport a conductei, la fel ca înainte de oprirea tehnică de zece zile, potrivit EFE. În capitalele europene se vorbeşte însă de un "şantaj" al Mocovei cu livrările de gaze, pe fondul prelungirii războiului pe care l-a declanşat în mod neprovocat în Ucraina şi al sancţiunilor occidentale, care implicit vor fi prelungite şi ele, transmite Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.