Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ameninţarea Al-Qaida revine - Emmanuel Macron este vizat: 'Uciderea celui care-l insultă pe profet este dreptul fiecărui musulman capabil să-l aplice'

al qaida

Gruparea jihadistă Al-Qaida în Magrebul Islamic (AQMI) îşi îndeamnă susţinătorii să ucidă toate persoanele care-l insultă pe profetul Mahomed şi ameninţă să se răzbune pe preşedintele francez Emmanuel Macron, care apără dreptul de a-l caricaturiza pe profet, relatează AFP, conform agerpres.ro.

”Uciderea celui care-l insultă pe profet este dreptul fiecărui musulman capabil să-l aplice”, a scris luni AQMI într-un comunicat, o reacţie faţă de declaraţiile preşedintelui francez Emmanuel la omagiul naţional adus profesorului francez Samuel Paty, decapitat la 16 octombrie într-un atentat islamist în regiunea pariziană din cauză că le-a arătat elevilor la clasă caricaturi Charlie Hebdo ale profetului.

Florin Cîțu iese la atac: 'Ce ziceți, este PSD bun de plată?' / FOTO

Macron a subliniat că Franţa, în numele libertăţii de exprimare, nu va renunţa la caricaturi, declanşând un val de critici în lumea musulmană, manifestaţii şi un apel la boicotarea produselor franţuzeşti.

Zeci de mii de persoane au manifestat în ultimele zile împotriva Franţei în mai multe ţări musulmane, inclusiv peste 50.000 de oameni, luni, în Bangladesh, unde unii protestatari auars efigii ale lui Macron şi steagurifranceze.

”Boicotarea este o datorie, dar nu este de ajuns”, subliniază AQMI, care îndeamnă la ”răzbunare” şi care-l prezintă drept un ”martir” pe tânărul rus de origine cecenă radicalizat care l-a ucis pe Samuel Paty.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.