Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenințarea Kremlinului - Rusia va creea 'zone ale morții' pentru armele de mare precizie ale inamicului

seaforces.org
naval strike missile nsm rachete

Militarii ruși vor învăța să creeze ”zone ale morții”, adică zone total inaccesibile rachetelor de croazieră, armelor de mare precizie și dronelor inamice, anunță cotidianul Izvestia, citând surse din cadrul Ministerului Apărării.

În articolul se precizează că acest concept al ”zonelor de protecție” a fost deja adoptat și se testează în cadrul exercițiilor trupelor de război electronic din unele districte militare. Anul viitor, asemenea manevre vor fi organizate la scară națională.

Publicația arată că sistemele avansate de război electronic ”Pole-21” (Câmpul-21) vor lansa bruiaje, ce vor dezorienta sistemele străine de navigație prin satelit, inclusiv sistemul american GPS NAVSTAR. În opinia specialiștilor, crearea acestor zone speciale va asigura protecție nu doar pentru unitățile armate, dar și pentru diferite obiective sociale și industriale.

Biroul de presă al Ministerului Apărării al Rusiei a anunțat, anterior, că, la mijlocul lunii aprilie, armata 49-a a Districtului Militar Sudic a exersat pentru prima dată dispozitivele ”Pole-21” în sistemul perimetrelor de recunoaștere și de atac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.