Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenintarea uriasa pe care OMS o anunta mai periculoasa decat cancerul

oms

Autoritatile vor sa ia aceste masuri pentru ca folosirea pe scara larga a medicamentelor in fermele de pasari si animale a dus la cresterea rezistentei oamenilor la antibiotice. Organizatia Mondiala a Sanatatii atrage atentia ca rezistenta la antibiotice ar putea face anual mai multe victime decat cancerul, relatează stirileprotv.ro

Pericolul rezistentei organismului uman la tratamentul cu antibiotice trebuie considerat o problema de securitate a sanatatii publice. Autoritatile europene vor sa ia masuri de la furca la furculita. Asta inseamna ca lupta impotriva rezistentei la antibiotice trebuie sa inceapa in crescatoriile de animale.

Abuzul de antibiotice de uz veterinar se regaseste in lantul alimentar si poate reduce efectul acestora pe masura ce bacteriie dezvolta rezistenta.

Francoise Grossete, Grupul Partidului Popular European: "Daca un animal se imbolnaveste, il izolam si incercam sa folosim bune practici de crestere pentru a evita contaminarea, dar mai ales pentru a evita folosirea antibioticelor in cazul intregii turme."

Martin Hausling, Grupul Verzilor/Alianta Libera Europeana: "In Europa s-au inregistrat 25.000 de decese cauzate de rezistenta antimicrobiana. Este inacceptabil! OMS atrage atentia asupra momentului cand antibioticele vor fi ineficiente. Semnalele de alarma sunt fara echivoc".

Autoritatile europene vor sa restrictioneze medicamentele existente si dezvoltarea altor tratamente, interzicerea tratamentelor colective si mai ales interzicerea administrarii preventive a antibioticelor la pasari, porci, oi si vite.

Mihaela Dumitrache, director directia de produse medicinale veterinare ANSVSA: "Rezistenta la antiomicrobiene este o realitate care nu poate fi ignorata si trebuie luate masuri concrete in acest sens. Este in dezbatere la nivelul UE un regulament privind produsele medicinale veterinare. Va stabili cerinte clare pentru antibioticele de uz veterinar."

Achim Irimescu, Ministrul Agriculturii: Stim cu totii ca de multe ori s-au identificat situatii in care fermierii au facut exces de antibiotice, nu ma refer la producatorii romani ci la modul general. Sunt situatii in care animalele slabite beneficaza de un aport substantial de antibuiotice care ulterior carnea consumata pune probleme consumatorului.

Autoritatile din Romania sunt obligate sa realizeze pana la jumatatea anului 2017 o strategie nationala pentru reducerea antibioticelor din "meniul" animalelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.