Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenințări FĂRĂ PRECEDENT împotriva unui ministru: 'Mi s-a spus să am mare grjă că cineva s-ar putea să meargă să discute cu fetița mea'

Facebook
Florin Roman

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Florin Roman, a vorbit, luni, la emisiunea Talk News de la Profit TV, despre legea 5G, dar și despre presiunile care au venit după ce a ajuns ministru.

Famila lui Roman, amenințată

Florin Roman a fost întrebat de unde au venit aceste presiuni: dinspre compania Huawei, care are interes în zona 5G, sau dinspre diferite companii care sunt în acest domeniu?

„Sunt presiuni din toate părțile. Mă trezesc cu chestiuni care se interpretează, mi se transmite că pot fi situații neplăcute, nu în privința mea, dar că... o liniște socială ar fi...

Da, mi s-a spus  să am mare grjă că cineva s-ar putea să meargă să discute cu fetița mea, să-mi abordeze ... Deocamdată eu nu duc la chestiuni de genul ăsta, nu cred în ele și nu vor avea niciun rezultat. Cât voi sta în fruntea acestui minister, toate capabilitățile de infrastructură care țin de statul român vor fi gestionate de statul român. M-am ținut destul de tare, și de aceea cred că nu am fost dorit aici (n. r.: la Digitalizare), se așteptau la altcineva și s-au trezit cu mine acolo, a fost o surpriză”, a spus Florin Roman la Profit TV.

„Sunt convins că voi apăra interesele statului român”

„Eu nu sunt un om slab de înger, sigur că am simțit o anumită presiune, la mine nu e cazul nu sunt omul care să cedez, aici legea trebuie respectată ad literam. E mai mult treaba ANCOM pe partea de licențiere, există și o procedură care include CSAT, sunt convins că voi apăra interesele statului român. Sunt convins că voi avea probleme în continuare. Sunt companii care manageriază afaceri în această zonă, inclusiv din zona presei mă aștept să am reproșuri, de la colegi care, mă rog, lucrează pentru aceste societăți.

Prima chestiune pe care am discutat-o foarte serios este că această infrastrcutură, de exemplu, de la SNR, Societatea Națională Radiocom, care înseamnă peste 5000 de km de infrastructură IT și tehnologie de ultimă generație, să fie gestionată doar și doar de statul român. Atâta timp cât noi avem disponibilul și resursele financiare pentru a gestiona, a întreține și a genera noi capabilități nu cred că e cazul să deschidem parteneriate foarte largi pe zone extrem de sensibile. Este un subiect care ține de securitatea națională a României și lucrurile acestea trebuie gestionate de instituțiile statului român abilitate prin lege să se ocupe de acest lucru”, a mai precizat Florin Roman.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.