Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenzi de aproape 5,4 milioane de lei aplicate de Inspecția Muncii, în ianuarie

inspectia muncii munca la negru angajati

Inspecţia Muncii a efectuat, în perioada 3 - 27 ianuarie 2022, un număr de 5.079 de controale în domeniul relaţiilor de muncă, pentru depistarea muncii nedeclarate, în urma cărora a aplicat amenzi de aproape 5,4 milioane de lei, conform unei postări pe pagina de Facebook a instituţiei, conform Agerpres.

"Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă, a desfăşurat, în perioada 3 - 27.01.2022, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 5.397.800 lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă. Au fost aplicate 4.214 avertismente şi au fost dispuse 10.260 măsuri de remediere a neconformităţilor constatate", menţionează sursa citată.

În luna ianuarie, dintre cei 145 de angajatori sancţionaţi pentru muncă nedeclarată, un angajator a fost sancţionat pentru utilizarea muncii nedeclarate a tinerilor cu vârsta cuprinsă între 15 - 18 ani. Au fost identificate 265 persoane desfăşurând muncă nedeclarată, dintre acestea 189 nu aveau contract în formă scrisă, 30 nu aveau contract individual de muncă transmis în Revisal, opt persoane prestau activitate având contractul de muncă suspendat, iar 39 de persoane prestau activitate în afara programului de lucru din contractul part-time.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.