Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenzi de peste 100.000 lei, aplicate în luna aprilie de inspectorii de muncă

itm
Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Harghita, în luna aprilie, la agenţii economici din judeţ au fost efectuate 93 de controale în domeniul relaţiilor de muncă şi muncă nedeclarată şi 44 controale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

În total, au fost aplicate 111 sancţiuni, din care 15 amenzi contravenţionale, valoarea totală a amenzilor fiind de 107.000 lei.

35 angajatori au fost sancţionaţi pentru neconformităţi constatate în domeniul relaţii de muncă şi muncă nedeclarată, iar 15 pentru probleme identificate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Sursa citată precizează că 65 sancţiuni au fost aplicate în domeniul relaţiilor de muncă şi muncă nedeclarată, valoarea totală a amenzilor fiind de 69.000 lei, în timpul controalelor fiind depistate două persoane care lucrau fără forme legale de angajare.

De asemenea, 46 sancţiuni s-au aplicat în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, valoarea totală a amenzilor fiind de 38.000 lei.

Printre neconformităţile constatate din punctul de vedere al relaţiilor de muncă şi muncă nedeclarată se numără, printre altele, nerespectarea prevederilor legale privind încheierea contractului individual de muncă, a evidenţei orelor de muncă sau privind dovada achitării drepturilor salariale.

În comunicatul ITM Harghita se mai arată că, în luna aprilie, au fost comunicate şase evenimente la locul de muncă, care sunt în curs de cercetare, în vederea stabilirii cauzelor şi împrejurărilor în care s-au produs.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.