Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenzi de peste 200.000 de lei pentru activități neconforme în 82 de service-uri auto din București

amenda

Peste 80 de service-uri auto din București au fost sancționate recent de inspectorii Registrului Auto Român (RAR), valoarea amenzilor depășind 200.000 de lei, potrivit unui comunicat de presă al instituției, transmis miercuri Agerpres. Controalele s-au derulat în perioada 30 ianuarie — 8 februarie 2017 în București, iar pe lista neconformităților descoperite de cei 15 inspectori ai Departamentului Supraveghere de Piață (DSP) s-au aflat: lucrări de reparații auto fără autorizație tehnică sau în afara domeniului autorizat, neefectuarea și nemenținerea dovezilor sau neînregistrarea rezultatelor inspecțiilor finale, nerespectarea prevederilor legale privind acordarea garanției la lucrările efectuate, respectiv a certificatelor de garanție, nemenținerea condițiilor inițiale de autorizare (lipsă verificări metrologice, atestat șef service expirat, lipsă personal calificat și instruit) sau autorizații expirate.

În urma controalelor RAR, au fost aplicate 82 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 200.000 de lei. 'Instituția noastră recomandă agenților economici să respecte în totalitate autorizația emisă de RAR, având în vedere că aceasta reprezintă capabilitatea tehnică a service-ului de a efectua reparații, astfel încât vehiculul să corespundă condițiilor tehnice impuse pentru admiterea în circulație. Registrul Auto Român a constatat o creștere a sesizărilor din partea clienților nemulțumiți de reparații la vehicule. Regia va lua act de fiecare plângere în parte și va acționa în consecință prin controale dedicate la fața locului. Pentru a evita neplăcerile, RAR le recomandă clienților să se îndrepte către service-uri autorizate, a căror listă o pot găsi pe site-ul www.rarom.ro. Pentru a nu avea surprize neplăcute le sugerăm clienților să verifice totodată și pentru ce activități specifice este autorizat un anumit service, înainte să ducă mașina la reparat', se menționează în comunicatul citat.

Reprezentanții RAR subliniază, de asemenea, că 'orice intervenție la vehicul trebuie să se efectueze doar în baza unei comenzi, deschisă la introducerea vehiculului în reparație, iar contravaloarea facturii prestației să evidențieze lucrările efectuate'. Registrul Auto Român este organismul tehnic de specialitate, înființat în anul 1991, desemnat de Ministerul Transporturilor ca autoritate competentă în domeniul vehiculelor rutiere, siguranței rutiere, protecției mediului înconjurător și asigurării calității.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.