Amenzi de peste 70.000 de lei, date de Protecția Consumatorilor la mai multe terase din Mamaia

Autor: Cornel Dumitrescu

Publicat: 13-07-2017

Actualizat: 13-07-2017

Article thumbnail

Sursă foto: stiripesurse.ro

Inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța au sancționat, în urma controalelor din noaptea de miercuri spre joi, cu amenzi în valoare totală de peste 70.000 lei, mai multe terase-restaurant din stațiunea Mamaia.

Șeful CJPC Constanța, Horia Alexandrescu, a declarat pentru Agerpres că miercuri noaptea, între orele 22.00-04.00, echipa de control pe care a coordonat-o a inspectat 23 de terase-restaurant din Mamaia.

În urma verificărilor, echipa de control a identificat, la peste 30% din obiectivele controlate, deficiențe majore, pornind de la mizerie, condiții improprii pentru depozitarea alimentelor și prepararea mâncării, păstrarea la rece, spațiile de frig, etichetarea deficientă și până la oferirea de informații false către clienți. "Am suspendat activitatea până la remedierea deficiențelor la trei unități și am dat amenzi totalizând peste 70.000 de lei la restul. Am întâlnit situații de neimaginat, în Mamaia, azi noapte. Pentru exemplificare, la Restaurantul Balans, am identificat în bucătărie un vas din inox în care patronul a declarat că se găsește materie primă pentru prepararea mâncării sub formă de piepți de pui. În realitate erau piepți de pui în diverse stadii fizice: unul era într-adevăr crud, altul fiert, unu prăjit în ulei și unul făcut la grătar ... plus o jumătate de bucată. Am solicitat perechea dar nu putut să o prezinte. Eu am opinat că acestea sunt resturi alimentare recuperate de la mese, mai ales că geamul de aerisire al bucătărie era deschis către zona de debarasare", a declarat, pentru AGERPRES, Horia Constantinescu.

Șeful CJPC Constanța a precizat că, în cursul zilei de joi, a fost controlată și Pizzeria Sabroso din Constanța, unde a dispus suspendarea activității pentru condiții improprii în bucătărie și pe linia de preparare a mâncării, urmând ca valoarea amenzii să fie stabilită după inventarierea materiei prime depozitate în magaziile de alimente și spațiile frigorifice.

Google News
Comentează
Articole Similare
Parteneri