Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

America de Nord se confruntă cu probleme în aprovizionarea cu hrană pentru animalele de companie

Freepik.com
animale de companie

Proprietarii de animale de companie din America de Nord au dificultăţi în a se aproviziona cu anumite alimente pentru animalele lor, în condiţiile în care sectorul se confruntă cu o cerere crescută şi tensiuni asupra lanţului de aprovizionare, informează Reuters.

Costurile cu ingredientele de bază pentru hrana destinată animalelor au crescut cu 8% până la 20% de la începutul pandemiei, susţine grupul Pet Food Institute, depăşind creşterea de 5,4% înregistrată de preţurile de consum în perioada iunie 2020 - iunie 2021, potrivit agerpres.ro.

Preţurile mai mari la produse precum porumb, soia şi carne, pe lângă scumpirea transporturilor şi a mâinii de lucru, afectează toate livrările de alimente, atât pentru animale de companie cât şi pentru oameni, pe măsură ce economia americană începe să ia avânt.

"Lanţul de aprovizionare cu hrană pentru animale nu este foarte diferit de lanţul de aprovizionare cu produse alimentare pentru oameni. Acesta a fost evident stresat de COVID, fie pe partea de ingrediente, materii prime sau procesare fie prin închiderea anumitor facilităţi", a declarat Coye Nokes, partener la OC&C Strategy Consultants.

Pe piaţa din SUA, preţurile la porumb şi soia boabe, ingredientele de bază pentru multe alimente pentru animale de companie au atins în primăvară cel mai ridicat nivel din ultimii opt ani, ceea ce i-a afectat pe producătorii care utilizează astfel de culturi.

În plus, producătorii de hrană pentru animalele de companie se mai confruntă şi cu o competiţie crescută pentru uleiuri animale şi vegetale, pentru că o cantitate mai mare din aceste uleiuri merg spre producţia de combustibili verzi, susţine Pet Food Institute.

"Creşterile fără precedent de preţuri la ingrediente şi echipamente pun în pericol capacitatea producătorilor americani de hrană pentru animalele de companie de a-şi face planuri şi a pune în aplicare strategiile care vor garanta că pisicile şi câinii din America vor avea bolul de mâncare plin", a avertizat Pet Food Institute într-o scrisoare trimisă oficialilor din sectorul Agriculturii.

Aceste probleme i-au luat prin suprindere pe proprietarii de animale de companie şi numărul acestora a crescut de la începutul pandemiei. Potrivit American Pet Products Association, aproximativ 12,6 milioane de gospodării americane au declarat că au achiziţionat un nou animal de companie în perioada martie-decembrie 2020.

Grupul Amazon susţine că producătorii de hrană pentru animalele de companie au început să dea prioritate articolelor care se vând cel mai bine, în defavoarea produselor de nişă, ca urmare a cererii crescute. La rândul lor, retailerii colaborează cu furnizorii pentru a ţine pasul cu cererea clienţilor şi modificarea obiceiurilor de cumpărare pentru a se asigura că nu vor pierde din afaceri.

Potrivit firmei de cercetare de piaţă NielsenIQ, în perioada iulie 2020 - iulie 2021, consumatorii americani au cheltuit aproape 26 de miliarde de dolari pentru hrană destinată animalelor de companie, în creştere cu 4,7% comparativ cu perioada similară a anului trecut şi cu 7,8% faţă de situaţia din urmă cu doi ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.