Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

American de renume vaccinat cu serul rusesc anti-covid - Cine este omul care crede în minunea slavă

Sputnik News
sputnik 5 vaccin

Cineastul american Oliver Stone, cunoscut pentru filme ca „Platoon” şi „Natural Born Killers”, a anunţat că i-a fost administrat vaccinul Sputnik V dezvoltat în Rusia, scrie Independent, potrivit news.ro.

Stone, în vârstă de 74 de ani, a spus că a primit prima doză de vaccin „în urmă cu câteva zile”, ca parte a campaniei de vaccinare din ţară.

Vaccinul este în prezent administrat în Rusia lucrătorilor din sistemul sanitar şi din educaţie, cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani. Experţii au avertizat că ar putea avea efecte adverse semnificative în cazul celor cu vârste de peste 60 de ani.

Citește și: 'Am adus 300.000 de euro pentru campania din 2009-Situația mea și a soțului permitea', a spus Udrea în fața instanței -A explicat că nu știe nimic despre fapte

„Am primit un vaccin în urmă cu câteva zile. Nu ştiu dacă va funcţiona, dar am auzit lucruri bune despre vaccinul rusesc”, a declarat el pentru postul de televiziune Channel One. „Am speranţă. Este un vaccin foarte bun, nu înţeleg de ce este ignorat în Vest”.

Oliver Stone, care are o legătură strânsă cu Rusia, unde a realizat mai multe interviuri cu preşedintele Vladimir Putin, a mai spus că plănuieşte să revină pentru a primi a doua doză a vaccinului.

Aparent, toamna aceasta, dezvoltatorii vaccinului au demarat noi studii clinice privind efectul acestuia asupra oamenilor cu vârste de peste 60 de ani.

Aproximativ 320.000 de doze de Sputnik V au fost distribuite în prima parte a campaniei naţionale de vaccinare, iar 200.000 de oameni au primit deja serul. A fost raportat că are o eficienţă de 91,4%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.