Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanca Sha'Carri Richardson, calificată la JO de la Tokyo, a fost testată pozitiv la marijuana

prajitura marijuana

Sprintera americană Sha'Carri Richardson a fost testată pozitiv la marijuana în timpul selecţiilor olimpice ale Statelor Unite de la Eugene (Oregon), unde a obţinut calificarea la Jocurile de la Tokyo, anunţă cotidianul New York Times, potrivit Agerpres.

Ziarul citează, fără să le numească, două persoane care sunt la curent cu rezultatele testelor, dezvăluite iniţial de publicaţia jamaicană The Gleaner.

Agentul atletei Sha'Carri Richardson, Renaldo Nehemiah, contactat de AFP, nu a făcut niciun comentariu în legătură cu această informaţie.

Richardson, în vârstă de 21 ani, a câştigat luna aceasta finala probei de 100 m feminin din cadrul selecţiilor americane, obţinând biletul pentru JO de la Tokyo. În aprilie, ea a devenit a şasea cea mai rapidă femeie din lume pe această distanţă, fiind cronometrată în 10 sec 72/100 cu ocazia unei reuniuni în Florida.

Citește și: IJ ar fi `lucrat pe SUB MÂNĂ` pentru ELIMINAREA procurorului din cazul COLECTIV...

 


Foto: (c) Martin Divisek/EPA

 

Marijuana figurează pe lista substanţelor interzise de Agenţia Mondială Antidoping, iar un rezultat pozitiv poate genera o interdicţie de a concura între o lună şi doi ani.

Un rezultat pozitiv în cadrul selecţiilor invalidează victoria sa şi permite unei atlete mai slab clasate să obţină calificarea la Jocurile Olimpice, chiar şi în cazul în care Richardson va primi sancţiunea minimă.

New York Times adaugă că celelalte finaliste de la Eugene, în proba de 100 m feminin, au fost deja informate că vor fi promovate în clasament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.