Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii anunţă ofensivă totală împotriva ISIS

isis

Gruparea Stat Islamic (SI) în Irak şi Siria va fi 'extrem de serios slăbită' până la sfârşitul anului, a dat asigurări, joi seara, secretarul de stat american, John Kerry, a cărui ţară conduce o coaliţie militară împotriva jihadiştilor, informează AFP.

'Cred că până la sfârşitul lui 2016, obiectivul nostru, ce constă în slăbirea extrem de serioasă a Daech (acronimul arab al SI) în Irak şi Siria şi în a încerca să avem un impact asupra Mosul şi Raqa, va fi atins', a declarat Kerry în marja Forumului economic de la Davos. 'Cred că suntem pe drumul stabilit, astăzi cauzăm multe pierderi Daech. Ei au pierdut (...) 40% din teritoriul pe care îl controlează în Irak, 20-30% în total', a precizat şeful diplomaţiei americane. John Kerry a confirmat, de asemenea, că 24 de miniştri de externe din ţări ce formează coaliţia internaţională se vor reuni la Roma în data de 2 februarie, pentru a discuta 'strategia în curs' împotriva grupării SI şi a obţine o mai mare implicare din partea unor ţări.

Franţa şi SUA au întrunit miercuri la Paris un consiliu de război a şapte miniştri ai apărării din coaliţia împotriva grupării SI, având drept scop intensificarea efortului militar împotriva jihadiştilor. Cu această ocazie, ministrul apărării al SUA, Ashton Carter, a anunţat că SUA îi vor invita în 11 februarie, la Bruxelles, pe miniştrii apărării din cele 26 de ţări ale coaliţiei, spun cei de la Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.