Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii aşteaptă cu sufletul la gură ultima confruntare directă dintre Trump şi Clinton

A treia şi ultima dezbatere dintre candidaţii la preşedinţia SUA, Donald Trump (republican) şi Hillary Clinton (democrată), se va desfăşura miercuri seară, ora locală, în Las Vegas (statul Nevada) şi este de aşteptat ca ea să fie urmărită de un număr mare de telespectatori, chiar dacă de-a lungul timpului a treia dezbatere prezidenţială din Statele Unite a fost cea mai puţin interesantă, comentează miercuri DPA, potrivit agerpres.

Citeşte şi: EXCES de forţă a poliţiştilor. Au intrat cu maşinile în protestatarii filipinezi / FOTO

Motivul pentru care această confruntare finală dintre cei doi candidaţi la Casa Albă ar putea fi o excepţie îl reprezintă acuzaţia lui Donald Trump potrivit căreia echipa de campanie a lui Hillary Clinton, media şi sistemul politic complotează pentru a 'falsifica' scrutinul din 8 noiembrie.

Candidatul republican afirmă că aceste alegeri vor fi manipulate întrucât în presă s-a scurs o înregistrare video din 2005 în care el apare făcând comentarii, împreună cu o vedetă de televiziune, despre pipăirea şi sărutarea femeilor fără consimţământul lor.

Citeşte şi: Reţeta SECRETĂ prin care Hillary Clinton a devenit candidata democraţilor la Casa Albă

După difuzarea acestei înregistrări, acuzaţiile la adresa lui Trump au devenit principalul subiect de interes în campania electorală din Statele Unite. În cea de-a doua dezbatere, desfăşurată pe 9 octombrie, candidatul republican a dezminţit că s-ar fi comportat într-o asemenea manieră şi a precizat că a fost vorba despre o 'discuţie de vestiar'.

De atunci, însă, zece femei l-au acuzat public pe Trump că le-a făcut avansuri sexuale, majoritatea cazurilor având loc cu peste un deceniu în urmă.

Citeşte şi: REVOLTĂ într-un centru de reţinere a migranţilor din Madrid - FOTO

Cu numai trei săptămâni înaintea scrutinului prezidenţial din 8 noiembrie, Hillary Clinton are un avans substanţial în preferinţele electoratului american faţă de Donald Trump - candidata democrată este susţinută de 48,9% dintre alegătorii americani, iar candidatul republican de 42%, potrivit unui sondaj de opinie publicat de realclearpolitics.com.

Puţini analişti politici cred că prestaţia lui Trump din ultima dezbatere televizată ar putea schimba semnificativ această situaţie.

Citeşte şi: Un prinţ saudit a fost EXECUTAT prin decapitare

Totuşi, Aaron Kall, profesor în carul Universităţii Michigan, estimează că în dezbaterea din Las Vegas candidatul republican ''nu ar trebui să simtă vreo presiune întrucât nu mai are nimic de pierdut''.

'Nu este nevoie ca el să iasă la bătaie pe toate subiectele', a explicat Kall, adăugând că Trump ar trebui să se concentreze pe chestiuni precum cazul serverului privat de e-mail al lui Hillary Clinton şi recentele dezvăluiri WikiLeaks referitoare la candidata democrată, despre care miliardarul new-yorkez a apreciat că este 'cea mai coruptă persoană care a candidat vreodată la preşedinţie'.

Citeşte şi: SUA. Liderul republicaniilor din Congres promite că va menţine embargoul impus Cubei

Cea de-a treia dezbatere televizată Clinton-Trump, care va dura 90 de minute, va începe miercuri la ora locală 18:00 (joi ora 01:00 GMT) şi va fi găzduită de Universitatea Nevada din Las Vegas. La fel ca în cazul primei dezbateri, cei doi candidaţi se vor afla pe un platou în spatele a două pupitre, spre deosebire de alegerile din 2012, când Mitt Romney şi Barack Obama erau aşezaţi în jurul unei mese - notează AFP.

Dezbaterea va fi transmisă în direct de numeroase media americane (ABC, Buzzfeed News, CBS, CNN, C-SPAN, The Daily Caller, Fox News, Huffington Post, NBC, PBS, Politico, Telemundo, The Wall Street Journal, Univision). Reţelele de socializare online Facebook şi Twitter, site-ul video la cerere Hulu şi chiar Yahoo! vor retransmite dezbaterea.

Citeşte şi: Putin a discutat cu Erdogan şi Abadi despre bătălia de la Mosul

În ţările francofone, mai multe canale de televiziune vor transmite dezbaterea, cu traducere simultană, printre care France 24, BFMTV şi LCI, în Franţa, şi RDI, în Canada.

Prima dezbatere Clinton-Trump, desfăşurată pe 26 septembrie, a fost urmărită de 84 de milioane de telespectatori, iar cea de-a doua, organizată pe 9 octombrie, de 66,5 milioane de telespectatori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.