Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REVOLTĂ într-un centru de reţinere a migranţilor din Madrid - FOTO

Mai multe zeci de persoane dintr-un centru de reţinere administrativă pentru migranţi din Madrid au declanşat marţi seara o acţiune de protest, instalându-se pe acoperişul imobilului, informează AFP, citând o purtătoare de cuvânt a primăriei, potrivit agerpres.

"Nu ştim numărul exact al protestatarilor - 30 sau 40 - care s-au urcat pe acoperiş. Poliţia se află la faţa locului şi încearcă o mediere", a declarat purtătoarea de cuvânt, fără să precizeze motivele acţiunii acestora.

Citeşte şi: Aterizare FORŢATĂ a unui zbor transatlantic. Piloţii au simţit fum în cabină

Potrivit presei locale, revolta în centrul de primire din cartierul Aluche, în sudul capitalei spaniole, s-a declanşat la ora locală 22:00 (20:00 GMT).

La puţin timp după ora 00:30, migranţii se aflau încă pe acoperiş şi refuzau să coborare, conform aceleiaşi surse.

content-image

Citeşte şi: Patru persoane ARESTATE în India, după incendiul din 'spitalul groazei'

Potrivit cotidianului El Pais, protestatarii acoperiseră anterior camerele de supraveghere internă a imobilului şi distruseseră mobilier aparţinând centrului când şi-au deschis un drum spre acoperiş. "Nu există răniţi", a asigurat totuşi purtătoarea de cuvânt a primăriei.

La 5 octombrie, 67 de migranţi reuşiseră să fugă dintr-un centru unde erau reţinuţi 127 de străini fără drept de sejur, la Sangonera, în apropiere de Murcia (sud-est).

În cursul revoltei, unii dintre ei au "agresat" cinci poliţişti care veniseră să dea ajutor unui migrant aparent bolnav, potrivit poliţiei, şi au folosit extinctoare pentru a sparge uşile centrului şi a fugi.

Sindicatul unificat al poliţiei (SUP), unul dintre cele mai importante din Spania, denunţase atunci carenţele centrelor de primire şi lipsa de personal, evocând şi alte incidente similare.

VIDEO - Atac ARMAT în San Francisco

Circa 6.500 de persoane au trecut în 2015 prin cele şapte centre de primire existente in Spania, conform unui raport difuzat în septembrie de Serviciul iezuit pentru migranţi (SJM).

Aceste centre primesc în special cetăţeni străini care nu au drept de sejur şi fac obiectul unei proceduri de expulzare. Dar organizaţiile neguvernamentale au găsit acolo şi bolnavi, victime ale traficului de fiinţe umane, minori şi solicitanţi de azil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.