Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii au trimis 2 milioane de doze de hidroxiclorochină în Brazilia (Casa Albă)

Agerpres
hidroxiclorochina

Statele Unite au trimis în Brazilia două milioane de doze de hidroxiclorochină, a cărei utilizare pentru tratamentul COVID-19 este controversată, a anunţat duminică după-amiază Casa Albă, notează AFP preluat de agerpres.

"Popoarele american şi brazilian sunt solidare în lupta împotriva coronavirusului. Ca dovadă a acestei solidarităţi, anunţăm că guvernul american a trimis poporului brazilian două milioane de doze de hidroxiclorochină", a informat executivul american într-un comunicat.

Hidroxiclorochina "va fi utilizată preventiv pentru a ajuta la apărarea infirmierelor, medicilor şi profesioniştilor din domeniul sănătăţii împotriva coronavirusului. De asemenea, va fi utilizată ca tratament pentru a îngriji brazilienii infectaţi", a adăugat documentul.

Preşedintele american, Donald Trump, care îşi afişează legătura apropiată cu şeful statului brazilian, Jair Bolsonaro, a creat o surpriză în urmă cu câteva zile anunţând că ia hidroxiclorochină cu caracter preventiv împotriva coronavirusului, în pofida recomandărilor autorităţilor sanitare americane.

Hidroxiclorochina este un medicament derivat din clorochina folosită la tratarea malariei.

Însă, un studiu publicat recent în prestigioasa revistă medicală The Lancet şi efectuat pe 96.000 de pacienţi, relevă că atât clorochina cât şi hidroxiclorochina nu şi-au dovedit eficacitatea împotriva COVID-19 în cazul bolnavilor spitalizaţi şi, în plus, această moleculă creşte riscul de aritmie cardiacă şi de deces.

La 26 mai, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a suspendat testele cu hidroxiclorochină la pacienţii bolnavi de COVID-19, decizia fiind luată ca urmare a unor preocupări privind eficacitatea acestui medicament în combaterea noului coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.