Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii avertizează și India. Biden a apreciat poziția ei ca fiind incorectă după ce indienii au anunțat că vor continua să cumpere petrol rusesc

economica.net
Steag India

Preşedintele american, Joe Biden, a apreciat luni că India face o excepţie printre aliaţii Statelor Unite din cauza răspunsului său "ezitant" la invazia rusă a Ucrainei, notează AFP preluat de agerpres.

Vezi și: SUA, presiuni asupra Turciei să cedeze sistemele de apărare antirachetă S-400 cumpărate din Rusia către Ucraina/ Ankara ar putea primi la schimb F-35

Joe Biden a lăudat unitatea afişată de NATO, Uniunea Europeană şi partenerii cheie din Asia în faţa preşedintelui rus Vladimir Putin.

Sancţiuni fără precedent au fost astfel adoptate pentru a lovi Rusia la portofel. Cu toate acestea, spre deosebire de ceilalţi membri ai alianţei Quad (Australia, Japonia şi Statele Unite), India continuă să cumpere petrol rusesc şi a refuzat să se alăture voturilor condamnând Moscova la Naţiunile Unite.

Vezi și: Elitele ruse pun la cale înlăturarea lui Putin. Șeful FSB i-ar putea lua locul (serviciile secrete ucrainene)

În cursul unei reuniuni a responsabililor din domeniul afacerilor la Washington, Joe Biden a subliniat "frontul unit din cadrul NATO şi din Pacific".

Menţionând mai precis alianţa Quad (Quadrilateral Security Dialogue), el a remarcat "excepţia posibilă a Indiei, care este oarecum ezitantă în unele aspecte (...) în răspunsul la agresiunea lui Putin", spre deosebire de Japonia şi Australia ale căror poziţii le-a descris ca fiind "extrem de solide".

Vladimir Putin "contează pe faptul că va putea diviza NATO", dar în schimb "NATO nu a fost niciodată mai puternică, mai unită în toată istoria sa", a spus preşedintele american.

India întreţine legături strânse cu Moscova încă din perioada Războiului Rece şi continuă să cumpere petrol rusesc, la preţuri reduse conform presei.

Rusia este cel mai mare furnizor de arme al Indiei, dar India are nevoie de sprijinul Quad în faţa influenţei tot mai mari a Chinei în regiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.