Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii dețin primele două cele mai VALOROASE echipe din lume: Pe cât se situează giganții din fotbal

pixabay.com
diverse, bani, monede

Dallas Cowboys, franciza din Liga profesionistă de fotbal american (NFL), rămâne cea mai valoroasă echipă sportivă din lume, fiind evaluată la 4,2 miliarde dolari (3,7 miliarde de euro), conform revistei economice americane Forbes.

Cowboys, care nu a mai câștigat finala NFL (Super Bowl) din anul 1996, înregistrează o creștere a valorii sale cu 5% în raport cu anul precedent, generând un beneficiu operațional de 300 milioane dolari în 2016, conform calculelor Forbes.

Citește și: Ce vilă de lux are Simona Halep! Cum arată IMPRESIONANTUL imobil și ce valoare URIAȘĂ ar avea

Gruparea texană devansează cunoscuta echipă de baseball New York Yankees (3,7 miliarde dolari) și clubul englez de fotbal Manchester United (3,69 miliarde dolari), a cărui valoare a crescut cu 11% în ultimul an.

FC Barcelona ocupă locul patru, cu 3,64 miliarde dolari, în clasamentul realizat de publicația din Statele Unite, devansând-o pe marea sa rivală Real Madrid (3,56 miliarde dolari), campioana en titre a Spaniei și a Europei, care s-a aflat în fruntea acestui clasament între 2013 și 2015.

Citește și: Ilie Năstase RENUNȚĂ la meciurile de tenis: Atac NĂUCITOR al fostului lider mondial, după ultima decizie a ITF

NFL este, de departe, cea mai rentabilă dintre ligile sportive profesioniste, dominând celelalte campionate, cu 29 dintre cele 32 de francize ale sale figurând în ierarhia stabilită de Forbes, anunță Agerpres.

Prima echipă din Campionatul profesionist nord-american de baschet (NBA) care figurează în acest clasament este New York Knicks, aflată pe locul 7, cu 3,3 miliarde dolari (creștere de 10% în ultimul an), în timp ce campioana en titre, Golden State Warriors, se află pe locul 20, cu 2,6 miliarde dolari, după o creștere de 37% pe parcursul ultimelor 12 luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.