Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii i-au făcut de râs pe ruşi. Ultimul sistem antiaerian rusesc NU a detectat nicio rachetă

flipboard
S-400

Rusia are instalate sisteme de apărare antiaeriană S-400 (cel mai performant echipament rusesc de interceptare a ţintelor aeriene - n.r.) la baza sa de la Hmeimim (provincia siriană Latakia), dar niciun sistem antiaerian din lume nu este capabil să detecteze obiecte la o altitudine atât de joasă precum cea la care au zburat rachetele americane, care au lovit ţintele în Siria în noaptea de joi spre vineri, a declarat vineri publicaţiei Vzgliad expertul militar Viktor Murahovski, redactor-şef al revistei "Arsenalul patriei", relatează agerpres. La fel de adevărat e însă și faptul că doar jumătate din cele aproximativ cele 60 de rachete de croazieră lansate de americani din Mediterana și-au atins ținta, restul au căzut în localitățile din jurul bazei militare siriene făcând pagube și victime printre civili.

Baza Shayrat, din provincia Homs, a fost lovită în jurul orei 00:40 GMT de 59 de rachete Tomahawk trase de pe distrugătoarele americane USS Porter şi USS Ross, care se aflau în zona de est a Mediteranei.

Trump face acum ce îi cerea lui Obama să nu facă. Mesajele de pe Twitter aduc aminte

Având în vedere că altitudinea la care au zburat rachetele de croazieră nu a fost mai mare de 100 de metri, vizibilitatea directă a acestora a fost practic inexistentă chiar dacă radarele ar fi fost "amplasate pe înălţimi", a explicat expertul, adăugând că şi relieful muntos din zonă a fost o piedică.

În prezent, "niciun sistem de apărare antiaerian din lume, fie că este un C-400 sau un 'Patriot' sau oricare altul nu putea detecta de la distanţă ţinte aeriene la joasă altitudine", a spus el, subliniind că detectarea ţintelor în astfel de condiţii este o imposibilitate din punct de vedere al legilor fizicii.

Ca ripostă la atacul Washingtonului, calificat de Moscova drept o ''agresiune împotriva unei naţiuni suverane'', Rusia a suspendat acordul cu Washingtonul privind prevenirea incidentelor aeriene în Siria şi a cerut o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU.

O sursă din cadrul Ministerului Apărării rus a afirmat că Moscova are în vedere diverse moduri de reacţie la ultimele evoluţii din Siria, dar s-a eschivat să specifice clar care ar putea fi acestea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.