Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii, noi măsuri împotriva Coreei de Nord: Au desfăşurat o baterie antirachetă Patriot

coreea de nord

SUA au desfăşurat în Coreea de Sud o baterie antirachetă Patriot suplimentară, după un test balistic şi lansarea unei rachete de către Coreea de Nord, a anunţat sâmbătă armata americană, informează AFP.

"Această acţiune face parte dintr-un exerciţiu de desfăşurare de urgenţă, efectuat ca reacţie la recentele provocări nord-coreene", a precizat, într-un comunicat, Comandamentul forţelor americane din Coreea. Bateria Patriot suplimentară a fost desfăşurată temporar, după ce a fost adusă săptămâna aceasta cu avionul, de la baza americană Fort Bliss, Texas. "Exerciţii ca acestea garantează că suntem gata să reacţionăm împotriva unui atac al Coreii de Nord", a declarat generalul Thomas Vandal, comandantul celei de-a 8-a Armate americane.

Bateria abia sosită efectuează în prezent teste de apărare împotriva rachetelor balistice, la baza aeriană Osan, la 47 de kilometri sud de Seul. Această acţiune intervine în condiţiile în care SUA şi Coreea de Sud şi-au anunţat intenţia de a demara cât mai repede discuţii în vederea unei eventuale desfăşurări pe teritoriul sud-coreean a sistemului antirachetă american THAAD (Terminal High Altitude Area Defense). Anunţul a intervenit ca reacţie la cel de-al patrulea test balistic al Coreii de Nord, efectuat la 6 ianuarie şi urmat de lansarea unei rachete, cu nerespectarea rezoluţiilor ONU, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.