Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii nu cred 100% că rebelii care au atacat Rusia au folosit vehicule americane: 'Suntem sceptici!'

pulaski.pl
razboi ucraina

Administraţia de la Washington a exprimat scepticism, marţi seară, în legătură cu informaţiile privind utilizarea de echipamente militare de provenienţă americană în atacurile comise în regiunea rusă Belgorod.

Un oficial din cadrul Departamentului de Stat a declarat că oficialii de la Washington sunt la curent cu informaţiile care au circulat în presă şi pe reţele online privind folosirea unor echipamente militare americane în atacurile din regiunea rusă Belgorod.

"Suntem sceptici în acest moment privind autenticitatea acestor informaţii", a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, citat de agenţia Reuters, subliniind că Washingtonul nu încurajează şi nu facilitează atacuri pe teritoriul Rusiei, informează Mediafax.

Combatanţi pro-ucraineni au pătruns luni pe teritoriul Rusiei, în regiunea Belgorod, situată la frontiera cu Ucraina. Kievul a negat orice implicare în această incursiune, susţinând că sunt grupuri insurgente ruse care se opun Administraţiei de la Moscova. Însă combatanţii au pătruns în Rusia dinspre Ucraina şi, potrivit unor surse citate de cotidianul The Guardian, în cursul incursiunii au fost observate vehicule militare de fabricaţie americană, inclusiv de tip Humvee şi Maxxpro 1224.

Victime raportate

Un civil rus a fost ucis, iar alţi aproximativ zece au fost răniţi în urma atacurilor comise luni de grupul pro-ucrainean în regiunea Belgorod, potrivit autorităţilor ruse. Administraţia de la Moscova a anunţat marţi respingerea incursiunii militare ucrainene, precizând că aproximativ 70 de combatanţi ucraineni au fost eliminaţi. Ucraina nu a făcut niciun comentariu despre eşecul operaţiunii, iar informaţiile nu pot fi confirmate din surse independente.

Foto (caracter ilustrativ).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.