Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii pregatiti sa intervina din nou in Irak

Iraq



Administraţia preşedintelui Barack Obama are în vedere mai multe opţiuni pentru a veni în ajutorul Bagdadului şi îi poate oferi un ajutor militar, eventual prin intermediul loviturilor aeriene cu drone, potrivit acestui oficial care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului.


Până în prezent, Bagdadul nu a făcut nicio solicitare oficială, a afirmat la rândul său un responsabil din Departamentul american al Apărării.


În faţa înaintării fulgerătoare a jihadiştilor sunniţi din gruparea Statul Islamic în Irak şi Levant (EIIL), care au cucerit mai multe oraşe din nordul ţării şi se apropie de Bagdad, Washingtonul 'este pregătit' să vină în ajutorul Irakului, a informat miercuri purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Jennifer Psaki.


Diplomata americană a anunţat, de asemenea, 'sporirea asistenţei' din partea Statelor Unite, însă a exclus total trimiterea de trupe americane în această ţară.


'Suntem în contact cu liderii irakieni, dar, în cele din urmă, guvernul şi forţele irakiene trebuie să facă faţă', a avertizat marţi purtătorul de cuvânt al Pentagonului, contraamiralul John Kirby.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.