Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii sunt decişi: Vor să lupte împotriva terorismului

abcnews.com
barack obama

Preşedintele american Barack Obama şi-a exprimat din nou, miercuri, tristeţea în legătură cu atentatele teroriste de la Bruxelles şi a îndemnat lumea întreagă să fie unită împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI), care a revendicat atacurile, informează AFP. 'Lumea trebuie să fie unită împotriva terorismului. Putem şi îi vom învinge pe cei care ameninţă securitatea, nu doar a cetăţenilor noştri, ci şi a lumii întregi', a declarat Barack Obama într-o conferinţă de presă susţinută la Buenos Aires, unde a sosit miercuri după vizita sa istorică în Cuba.

Liderul american a declarat că prioritatea sa absolută este neutralizarea grupării jihadiste. 'Aceasta este prioritatea mea numărul unu. Vom continua să luptăm împotriva SI până când o vom alunga din Siria şi Irak şi până când această grupare va fi în sfârşit distrusă', a declarat Obama. Preşedintele american a subliniat că lupta împotriva jihadiştilor va da rezultate şi că gruparea SI, care a revendicat atacurile de la Bruxelles, a fost slăbită şi pierde teren în Siria şi Irak.

Atentatele comise marţi pe aeroportul din Bruxelles şi apoi în staţia de metrou Maelbeek s-au soldat cu moartea a 31 de persoane şi rănirea altor 270. Marţi, aflat în vizită oficială în Cuba, preşedintele american a condamnat atentatele revoltătoare comise la Bruxelles şi a făcut apel la uniune, 'dincolo de naţionalităţi, rase sau religii, pentru a combate flagelul terorismului', conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.