Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii sunt siguri că Ucraina o să câștige războiul cu Rusia: 'Într-o săptămână, o lună sau mai mult, sunt absolut sigur că Ucraina va câștiga'

mediafax.ro
Anthony Blinken

Secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken, și-a exprimat încrederea fermă în victoria Ucrainei și a spus că Statele Unite și alte țări Occidentale vor continua să sprijine poporul ucrainean și să crească presiunea asupra Rusiei. El a spus acest lucru luni în timpul unei conferințe de presă la Vilnius cu ministrul de Externe lituanian, informează Ukrinform.

„Vedem efectul asistenței pe care am putut să o oferim Ucrainei și continuăm să o oferim”, a spus el.

Vezi și: Rusia avertizează România: 'În măsura în care forțele armate române sau NATO nu sunt implicate în războiul împotriva Rusiei, țara dvs. nu este în pericol'

În același timp, el a subliniat că ucrainenii au dat dovadă de un curaj incredibil în combaterea agresiunii ruse, care de la bun început a avut forțe disproporționat mai mari decât Ucraina și este încă capabilă să efectueze atacuri oribile asupra civililor. „Vrem ca acest lucru să înceteze cât mai curând posibil, așa că vom continua să creștem presiunea asupra Rusiei, pentru a sprijini Ucraina”, a spus Blinken.

Vezi și: Cărbunele e iar bun în lipsa gazului rusesc. Green Deal ia o pauză în Europa din cauza războiului din Ucraina

El a reiterat că obținerea controlului rusesc asupra anumitor orașe din Ucraina nu poate garanta succesul acestora. „Într-o săptămână, o lună sau mai mult, sunt absolut sigur că Ucraina va câștiga”, a subliniat secretarul de stat al SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.