Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanul de la butoanele focoaselor nucleare, PĂCĂLIT cu mare stil de doi ruşi - VIDEO

NYMag
rick perry

Ministrul american al energiei, Rick Perry, a fost săptămâna trecută victima unei farse într-o convorbire telefonică în care a crezut că interlocutorul său este premierul ucrainean, transmite joi agenţia de presă Xinhua, conform agerpres.

Potrivit unei relatări făcute miercuri de Bloomberg, convorbirea telefonică, ce a durat 22 de minute, a fost de fapt o farsă pusă la cale de Vladimir Kuzneţov şi Aleksei Stoliarov, doi ruşi care se prezintă drept 'băieţii răi din Rusia'.

Citeşte şi: Noi proteste violente în Venezuela. Un adolescent de 16 ani a fost ucis

Departamentul Energiei american a confirmat acest incident.

După ce în urmă cu numai câteva săptămâni s-a întâlnit cu o delegaţie ucraineană condusă de preşedintele Petro Poroşenko, Perry, total vulnerabil, a crezut acum că discută la telefon cu premierul Ucrainei, Volodimir Groisman.

În timpul convorbirii, Rick Perry a explicat decizia retragerii Statelor Unite din Acordul de la Paris privind schimbările climatice şi, printre altele, a exprimat disponibilitatea Washingtonului de a exporta gaz natural către Ucraina. Întrebat dacă Kievul ar putea obţine o reducere de preţ pentru importurile de cărbune din SUA, Perry a răspuns: ''Negocierea este întotdeauna posibilă''.

Citeşte şi: Citeşte şi: Donald Trump, anunţul INCREDIBIL cu care a şocat America. Ce a decis preşedintele SUA

Autorii farsei l-au mai informat pe Rick Perry despre eforturile Ucrainei de a dezvolta un nou biocombustibil, realizat pe bază de alcool realizat în casă şi excremente de porc. Publicaţia The Washington Post consideră că această parte a conversaţiei reprezintă 'singura deconspirare' a farsei.

De-a lungul timpului şi alţi politicieni americani, precum senatorul republican John McCain, au făcut obiectul unor glume asemănătoare, dar cazul lui Rick Perry ar putea fi mai periculos întrucât oficialul american conduce 'departamentul guvernamental care se ocupă de stocul de focoase nucleare al ţării şi gestionează deşeurile nucleare', notează The Washington Post.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.