Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanul Kanak Jha, suspendat un an pentru erori de localizare

editiadedimineata.ro
tenis de masa

Jucătorul american de tenis de masă Kanak Jha, participant la Jocurile Olimpice de la Rio şi de la Tokyo, a primit o suspendare pe un an, din cauza că a oferit date greşite privind localizarea sa la trei controale antidoping inopinate, a anunţat luni Agenţia americană antidoping (USADA), citată de Reuters, potrivit Agerpres.

Acumularea a trei erori de localizare într-o perioadă de 12 luni este considerată o încălcare a codului antidoping.

Jha, care a ajutat SUA să câştige medalia de aur la Jocurile Panamericane din 2019, nu a putut fi localizat în datele de 18 martie, 2 iunie şi 4 septembrie 2022. Suspendarea jucătorului de 22 ani a început cu data de 1 decembrie 2022.

''Pentru sportivi, oferirea de informaţii exacte despre locaţie poate fi o corvoadă, dar este esenţială pentru sportul curat, iar, fără aviz prealabil, testarea în afara competiţiei este absolut necesară, deoarece multe medicamente interzise au o perioadă de detecţie scurtă şi fără procesul de testare inopinată, cei care se dopează pot ieşi învingători'', a declarat directorul executiv al USADA, Travis Tygart, într-un comunicat.

Jha a fost cel mai tânăr membru al echipei SUA la Rio 2016, la doar 16 ani concurând în probele de simplu şi de echipe. Câştigător a patru titluri de campion al SUA, el a participat şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.