Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amir Peretz a fost ales marţi şef al Partidului Muncii din Israel

Israel flag

Amir Peretz a fost ales marţi şef al Partidului Muncii din Israel, alegătorii preferându-l pe acesta noii generaţii a partidului, relatează France Presse.

Acest fost ministru al apărării şi ex-şef al Histadrut, principala centrală sindicală din Israel, i-a condus deja pe laburişti între 2005 şi 2007.

El a câştigat alegerile primare cu 47% din voturi faţă de 27% pentru competitoarea sa Stav Shaffir, o deputată de 34 de ani foarte angajată în lupta împotriva inegalităţii sociale în Israel, potrivit cifrelor publicate într-un comunicat de Partidul Laburist.

Prima sarcină a lui Amir Peretz va fi încercarea de a îmbunătăţi scorul laburiştilor în alegerile legislative din septembrie.

Formaţiunea, aflată mult timp la putere în Israel, dar în declin în ultimii douăzeci de ani, a câştigat doar şase locuri în alegerile din 9 aprilie, dintre cele 120 ale parlamentului.

Israelienii sunt din nou chemaţi la urne pe 17 septembrie după ce prim-ministrul în exerciţiu Benjamin Netanyahu, plasat teoretic în cea mai bună poziţie după alegeri, nu a fost în măsură să formeze un guvern de coaliţie.

Luna trecută, fostul lider al laburiştilor, Avi Gabbay, a anunţat că nu va mai candida la conducerea partidului şi se va retrage din viaţa politică

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.