Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amnesty International critică Australia pentru cruzimile sistematice asupra azilanţilor

Guvernul australian a adoptat un 'sistem de cruzime deliberată' care a transformat centrele de primire din insula Nauru într-o adevărată 'închisoare în aer liber', a avertizat luni organizaţia pentru drepturile omului Amnesty International (AI), într-un recent raport, transmite DPA, potrivit agerpres.

''Guvernul australian alege să supună femei, bărbaţi şi copii unui sistem elaborat şi crud de abuz cu o politică destinată în mod intenţionat pentru a răni oameni'', se menţionează în raportul intitulat 'Insula disperării'.

Citeşte şi: Mai multe şcoli din Germania au primit ameninţări teroriste prin e-mail

''În Nauru, guvernul australian conduce o închisoare în aer liber menită să provoace suferinţă atât cât este necesar pentru a opri unele dintre cele mai vulnerabile persoane care încearcă să găsească siguranţă în Australia'', a subliniat Anna Neistat, director pentru studii în cadrul Amnesty International.

Potrivit Departamentului australian pentru protecţia frontierelor, 1.196 de solicitări au fost deja procesate de autorităţile australiene în acest an, dintre care 942 au primit statutul de refugiat.

Citeşte şi: Putin explică răcirea relaţiilor cu SUA: 'Totul a început în fosta Iugoslavie'

Raportul AI indică faptul că suferinţa la care sunt supuşi unii solicitanţi de azil, izolaţi într-un loc îndepărtat pe care nu îl pot părăsi, este 'devastatoare şi, în unele cazuri, ireparabilă' şi denunţă politica guvernului australian, care este exact opusul a ceea ce ar trebui să facă şi care minimizează protecţia şi maximizează suferinţele.

Citeşte şi: Atac cu bombă într-o televiziune publică. Un bărbat s-a aruncat în aer

Nauru are o populaţie de 10.000 de locuitori şi o suprafaţă de numai 21 de kilometri pătraţi. În prezent, 1.159 de solicitanţi de azil şi refugiaţi se află în Nauru, dintre care 173 de copii. Majoritatea acestor solicitanţi de azil provin din Iran, Afganistan, Irak, Myanmar, Pakistan şi Sri Lanka.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.