Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amnistie şi graţiere, la revedere! Ana Birchall a luat cuvântul în Parlament

Guvern
birchall ana

Cu câteva ore înainte de așteptata intervenție a președintelui României, Klaus Iohannis, într-un context politic agitat după ieșirea ALDE de la guvernare și când acesta are pe masă opt nominalizări de noi miniștri în guvernul Dăncilă, ministrul Justiției interimar, Ana Birchall, a avut o intervenție în plenul Camerei Deputaților pe tema legilor justiției.

Citește și: Vești uriașe pentru bucureșteni! Se reia de la 31 august

“Mulțumesc mult domnule Președinte, Guvernul României susține respingerea Proiectului de Lege pentru grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate. De altfel, acest proiect a primit raport de respingere din partea Comisiei Juridice a Camerei Deputaților cu unanimitate de voturi”, a sunat scurta, dar extrem de importanta intervenție a Anei Birchall, înainte de decizia publică a președintelui Iohannis, în pixul căruia se află sau nu remanierea acesteia.

Amintim că la începutul acestei săptămâni, ministrul Birchall a fost invitată la Washington de procurorul general al SUA, William P. Barr. Potrivit unui comunicat al Departamentului Justiţiei, oficialii americani au colaborat foarte bine cu Birchall și ”o consideră un partener vital şi de încredere în lupta împotriva corupţiei”. ”Leadership-ul său vine într-un moment vital pentru România, unde controversele au ridicat întrebări despre angajamentul României faţă de valorile statului de drept şi au diminuat încrederea publicului şi au provocat o preocupare crescândă în rândul comunităţii internaţionale. Sub leadership-ul lui Birchall, România poate să fie încă o dată un model în regiune pentru progresele în chestiunile anticorupţie”, se arată în comunicatul transmis de instituţia condusă de William Barr.

Citește și: Anunț în toiul nopții al lui Alexandru Cumpănașu! Ce va înființa – Proiectul prezentat azi

La întâlnirea lor din septembrie, procurorul general şi ministrul vor discuta despre cum poate Departamentul american al Justiţiei să asiste ministrul, şi ministerul ei, în această chestiune vitală. Departamentul Justiţiei salută această oportunitate de a se întâlni din nou cu un partener apreciat şi de încredere care este angajat să lupte pentru statul de drept”, insistă Departamentul american al Justiţiei. Invitația la întâlnirea de la Washington vine la câteva zile după ce premierul Viorica Dăncilă a anunțat că o va înlocui pe Ana Birchall din fruntea Ministerului Justiției cu preşedintele UNJR, Dana Gîrbovan.

Citește și: Schimbare radicală! Un celebru lanț de hypermarket renunță la acest produs .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.