Petrolier cuprins de flăcări în Golful Mexic. Vasul se poate scufunda în orice clipă (FOTO/VIDEO)

Autor: Cristian Gheorghe
Publicat: 25-09-2016 19:10
Actualizat: 25-09-2016 19:54

Un incendiu violent a izbucnit la bordul unui petrolier în Golful Mexic, forţând evacuarea de urgenţă a celor 31 de membri ai echipajului.

Citeşte şi: Două tinere jihadiste, arestate în Nisa. Pregăteau noi ATACURI teroriste

Focul a fost declanşat seara trecută de o explozie la bordul vasului petrolier Burgos, care aparţine companiei Pemex, potrivit AP.

Tancul petrolier transporta 80 de mii de barili de motorină, 71 de mii de benzină şi 16 mii de benzină desulfurizată, se arată într-un comunicat oficial al autorităţilor mexicane şi în momentul exploziei naviga la 8 mile în largul coastei Boca del Rio, din Veracruz.

Citește și: S-a demarat PLANUL 'Iohannis președinte-jucător' în laboratorul Cotroceniului

Pemex a transmis că tot echipajul a fost salvat şi a ajuns în siguranţă la mal. Totodată, compania a dat asigurări că nu există vreun risc asupra populaţiei locale.

Mai multe nave militare mexicane au intervenit pentru stingerea incendiului şi au instalat bariere maritime pentru a limita proporţiile unei eventuale scurgeri de combuistibil.

Citește și: EXCLUSIV STENOGRAME PSD: Eu fac listele! NU vreau partide în partid!/ AUDIO

Un reprezentat al Portului Veracruz, Fernandez Caravajal, a declarat că se depun eforturi supraomeneşti pentru a păstra focul sub control, dar vasul se poate scufunda din clipă-n clipă.